Nintendo fjerner støtende gest fra Mario Kart 8 Deluxe

Whooops!

Sånn så feiringsanimasjonen ut før.
Neiteio, NeoGAF

Torsdag fikk Mario Kart 8 Deluxe en oppgradering som fjernet en støtende arm-gest fra spillet. Dersom Inkling Girl-figuren vant et løp, ville hun feire med å løfte den ene armen og legge den andre hånden armen på bicep, og pumpe armen i lufta. Dette har nå blitt endret til en enklere armbevegelse der hun pumper armen uten bicep-holdingen.

Slik ser feiringsanimasjonen ut nå.
Neiteio, NeoGAF

For oss nordmenn er nok gesten litt obskur, men nedover i Europa er gesten – som du kan se øverst i artikkelen – på nivå med å rekke fingeren. Særlig i land som Frankrike, Spania, Italia og Portugal er gesten ganske uhøflig. Endringen ser du i bildet til høyre. Det er NeoGAF-bruker Neiteio står bak bildene.

Mario Kart-serien har faktisk vært i lignende farvann tidligere. Da Super Mario Kart tok turen over fra Japan til vesten, ble to feiringsanimasjoner endret. I Japan drakk både Bowser og Princess Peach av en champagneflaske, mens ellers i verden holder Bowser den over hodet, mens Peach kaster den over seg i lufta.

Oppdateringen endret noen andre ting også:

  • Navnene på motstanderne vises i bakspeilet i nettkamper.
  • Man er ikke lenger udødelig i en periode etter at man faller av banen i nettkamper.
  • Opp til to spillere kan se vennenes kamper mens de venter på å komme inn i lobbyen.
  • Det blir færre 200cc og Mirror-kamper i «Worldwide»- og «Regional»-modusene.
  • Man kan nå opprette en vennekamp selv om man har flere enn 100 venner.
  • Startposisjonene er nå basert på når man går inn i en kamp.
  • Mii-figurene viser nå ansiktsanimasjoner.
  • Turneringsklokken viser nå faktisk tid

Fantastisk spill

Den lille endringen har i det store og hele svært lite å si – Mario Kart 8 Deluxe er uansett et knakende godt spill. Vår anmelder hyllet nylig Switch-spillet som det beste spillet i serien på 14 år, og hadde nesten bare lovord å komme med.

– Med «reparert» Battle-modus og alt innholdet fra Wii U-versjonen er det ingen tvil: Dette er det Mario Kart-spillet med mest gjenspillbarhet, best styring, fetest musikk og størst utvalg i godt varierte baner og Grand Prix-turneringer. Flikk litt på online-funksjonene og gjør dem litt mer sømløse, og sleng på noen utvidelser (gi oss «Block Fort»!) så kommer jeg ikke til å nøle med å kalle Mario Kart 8 Deluxe det ultimate Mario Kart-spillet, skrev Jonas Magerøy.

Les anmeldelsen av Mario Kart 8 Deluxe »

Siste fra forsiden