Nintendo frykter for ideene sine

Nintendo-president forsvarer selskapets hemmelighetskremmeri.

Var det en ting mange både håpet og trodde ville bli vist på årets E3-messe, så var det Wii HD. Analytikere, med kjendis Michael Pacther i spissen, har omtrent siden Wiis lansering sagt at Nintendo har en kraftigere konsoll med høyoppløselig grafikk rett rundt hjørnet.

Til nå har Pacther og gjengen tatt skammelig feil, Nintendo har per dags dato ikke annonsert noe som helst når det gjelder en oppfølger til Wii-en. Det betyr likevel ikke at den ikke eksisterer.

Det var i en appell til firmaets investorer at Nintendo-president Satoru Iwata kunne bekrefte det selvsagte:
– Vi jobber selvsagt med en oppfølger til Wii-en. Men å jobbe med den er noe annet enn å gå ut å annonsere den.

Han fortsetter:
– Det er dessverre sånn at historien til spillene også er en historie om imitasjon. En god idè vil kopieres hvis den ikke patenteres.

Han forteller at dette er grunnen til at suksessutvikleren og utgiveren alltid holder kortene tett til brystet. Og antakelig har de kreative japanerne god grunn til dette, det er få bransjer hvor konkurrenter har «lånt» så mye av hverandre som i spillbransjen. Men det er også en litt hyggeligere grunn til at Nintendo foretrekker å spare annonseringene sine så lenge som mulig:

– Samtidig er det veldig viktig for oss å overraske folk, forteller Iwata.
Ville du blitt overrasket over det ferdige produktet vårt hvis vi fortalte deg hvor overraskende det var tre år på forhånd?

Les også:Anmeldelse: Pokepark Wii: Pikachus adventure
Les også:Goldeyen på vei til Wii
Les også:Ocarina of Time til DS


(Kilde: Eurogamer)

Siste fra forsiden