Nintendo passerer Microsoft

I følge Nintendo selv klatret Gamecube-konsollen et hakk opp på den amerikanske rankinglista i 2003.

George Harrison, en av Nintendos amerikanske markedssjefer, kunne i går annonsere at salget av Gamecube tok av denne julen og økte med 70% i forhold til julesalget året før. Året sett under ett ble det også solgt 35% flere konsoller enn i 2002. I følge Nintendo gikk Playstation 2-salget ned med 30% fra 2002 til 2003, mens salget av Xbox hverken har øket eller minket.

At salget av Gamecube økte i fjorårets siste måneder, kom ikke som noen overraskelse. Ved å kutte prisene agressivt har salget av Gamecube kommet opp i nesten syv millioner enheter (i USA) siden den ble lansert i 2001, og allerede etter syv uker hadde Mario Kart: Double Dash!! passert en million solgte eksemplarer.

Microsoft selv, derimot, mener at de fortsatt innehar andreplassen både på det amerikanske og europeiske markedet og vil komme tilbake til saken neste uke. Sony ville heller ikke kommentere sitt eget salg, men påpekte at det var vanskelig å kommentere Nintendos utsagn, ettersom de ikke har lagt ut noen offisielle salgstall.

Siste fra forsiden