Wii-nytt fra Japan

Nintendo holdt nylig en pressekonferanse i Japan, hvor de kom med litt ny Wii-informasjon.

På en pressekonferanse i Japan fortalte Nintendo at japanske gamere vil få i alt 18 spill i år, inkludert 16 lanseringstitler. Dessuten fortalte de at de planlegger å legge ut 30 nedlastbare retrospill fra deres egne plattformer (NES, SNES og Nintendo 64) og 30 nedlastbare retrospill fra MegaDrive og Turbographx/PC Engine på Virtual Console-systemet før året er omme.

Kontroller for retrospill på Wii

De fortalte også at i tillegg til å tilby Virtual Console-spill over nettet, vil de til neste år lansere noe som kalles Compact Software. Dette er programvare utviklet spesielt for Wii, som vil lanseres via digital nedlastning (som Xbox Live Arcade på Xbox 360). Dette betyr forhåpentligvis at uavhengige utviklere får mulighet til å gi ut spillene deres på Wii, slik de kan på Xbox 360 (uten å gå veien om store utgivere og butikker).

Nintendo fortalte også at de planlegger å lansere Big Brain Academy for Wii neste år, og at de vil gi ut en "Wii Health Pack" som skal hjelpe folk å holde orden på helsa (ved hjelp av Wii-kontrolleren) samtidig som de har det morsomt. Det er ikke klart om denne kommer til Europa.

Vi fikk også noen priser på diverse Wii-tilbehør. Først og fremst ble det klart at 1 Wii-poeng vil koste 1 yen (fem øre), og japanerne kan velge mellom tre varianter; 1000 Wii-poeng, 3000 Wii-poeng og 5000 Wii-poeng. Sistnevnte selges sammen med en gratis Virtual Console-kontroller, i en begrenset periode.

Ellers ble det klart at minnekort med 512 MB vil koste japanerne 3800 yen (213 kroner), mens LAN-adaptere for trådet tilkobling (wi-fi er allerede innebygget) vil koste 2800 yen (157 kroner). Flere priser finnes på en nylansert produktside hos Nintendo selv.

Til slutt kom de med en potensielt dårlig nyhet, nemlig at GameCube-versjonen av The Legend of Zelda: The Twilight Princess kun vil selges i Nintendos egen onlineforretning i Japan. Det gjenstår å se om det samme skjer i Europa.

Siste fra forsiden