Ny utsettelse for Age of Conan

Trenger åtte uker til

Funcoms Age of Conan trenger mer finpuss, og blir dermed ytterligere utsatt.

Dårlig nytt for gamere som ønsker å innta rollen som barbarer. Det norske onlinespillet Age of Conan har nok en gang blitt utsatt. Spillet forskyves åtte uker, og vil ikke være i norske butikker før 23. mai.

Dramatikkfaktoren er høy i Age of Conan.

Mer finpuss

Grunnen til utsettelsen er at Funcom trenger mer tid til å finpusse tittelen.

– Vi har igjen sett på tilbakemeldingene fra betatesterne, og avgjørelsen om å utsette gir oss sjansen til å fikse feil som vi føler vi må reparere før lansering. Dette gir oss også muligheten til å stressteste flere av spillsystemene. Da snakker vi om de tekniske systemene som jobber i bakgrunnen, for eksempel serverfunksjonen som skal håndtere spillertrafikk, sier produktsjef i Funcom, Erling Ellingsen, til Gamer.no.

– Hva er grunnen til at dere flere ganger har oppgitt spesifikke slippdatoer, når det likevel er usikkert når spillet blir ferdig?

– Det har en sammenheng med at vi er et børsnotert selskap.

Ellingsen kan også fortelle at forrige utsettelse, da Age of Conans utgivelse ble flyttet fra høsten 2007 til mars 2008, har vært veldig fruktbar for utviklingen.

– Vi har fått voldsomt mye ut av denne perioden. En av grunnene til at vi utsatte forrige gang var at vi ville jobbe mer med kampsystemet. Der har vi lagt i fryktelig mye arbeid, og tilbakemeldingene har vært uhyre positive – også fra de som i utgangspunktet var kritiske, sier Ellingsen.

Produktsjefen har ingen tro på at spillet vil miste potensielle kunder på grunn av nok en utsettelse.

– Vi har et veldig sterkt produkt med Age of Conan, og jeg tror ikke de åtte ekstra ukene vil ha noen vesentlig påvirkning på det. Vi har et av de mest etterlengtede onlinespillene på markedet nå, og interessen vokser stadig, avslutter Ellingsen.

Funcom kan samtidig melde om at man vil øke inntaket til betaen i tiden som kommer. Hvis du er lysten på å prøve deg i Hyboria kan du stikke innom spillets offisielle nettsted.

For de som ikke visste det er Age of Conan – Hyborian Adventures et onlinebasert actionrollespill, der du skal kjempe i Conans vakre og brutale verden.

Spillet lover å tilby en troverdig versjon av det mørke fantasyuniverset til Robert E. Howard – en verden full av ondskapsfulle guder, mytiske monstre, tapte sivilisasjoner og en menneskerase som sliter for å overleve.

Siste fra forsiden