Nintendo planlegger gratis online-tjeneste

Nintendos GameCube har som kjent kommet seg på nett, sammen med Xbox, og snart også PlayStation her i Norge. Men det som også er kjent er den manglene satsingen på Internettbasert spilling fra Nintendo sin side.

Per dags dato er det kun ett spill tilgjengelig; Phantasy Star Online Episode I & II. Men Nintendo har likevel planene rimelig klare for fremtiden, og forleden dag fortalte Satoru Iwata, president i Nintendo, hva han syns om konkurrentene Sony og Microsoft sin satsning på nettet.

- Jeg tror ikke det er forsvarlig å be noen å betale for et spill, og deretter forberede dem på et Internett-tilgang til et fast månedsbeløp, forteller Iwata. Han forteller videre at både Sony og Microsoft har kjørt knallhardt på Internettbaserte spill, uten å tenke på kostnadene for forbrukeren. Forbundet for interaktiv digigal programvare (IDSA), som representerer distributørene, er helt enig med Iwata. - Mange potensielle online spillere vil fortsette å la være å betale for å spille på nett., mener Doug Lowenstein, president i Interactive Digital Software Association.

Nintendo sliter med salget om dagen, og utrykker fremdeles skuffelse over den svake juleoppslutningen i fjor. Nyere spill som The Legend of Zelda, Metroid Prime og Mario har solgt bra, men langt fra det de hadde forventet. Resultatet er at konkurrentenes avstand øker, men Nintendo gir seg ikke med det første. Iwata hinter om at Nintendo jobber med en løsning for å unngå at spillere skal betale for å spille deres titler på nettet, og forteller at de vil annonsere mer om denne tjeneste ved et senere tidspunkt.

Siste fra forsiden