Nintendo Switch 2

Nintendo skal ha vist frem Switch 2 bak lukkede dører på Gamescom

Nye rykter om selskapets neste konsoll.

Nintendo Switch har rukket å bli seks år gammel.
Nintendo

Under Gamescom-messa forrige måned skal Nintendo ha frem sin neste spillkonsoll, foreløpig kalt Switch 2. Det melder Eurogamer.

Bak lukkede dører fikk utvalgte utviklere en smakebit på hva konsollen skal kunne prestere. Her ventes oppgradert maskinvare sammenlignet med den originale Nintendo Switch, men nøyaktige spesifikasjoner ble ikke lagt frem.

For å vise kraften til Switch 2 hadde Nintendo blant annet med seg en oppgradert versjon av The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Som Eurogamer påpeker var det imidlertid trolig kun for presentasjonens skyld, og ingen ting tyder på at japanerne planlegger å relansere spillet.

En kilde VGC har snakket med hevder også at Nintendo viste frem The Matrix Awakens – en Unreal Engine 5-demonstrasjon som ble sluppet i 2021 for å demonstrere hva spillmotoren kunne gjøre på PlayStation 5 og Xbox Series X. Denne skal ha brukt oppskaleringsteknologien DLSS i tillegg til strålesporing.

Rykter om en ny Nintendo-konsoll har svirret i lang tid, enten i form av en Switch-oppgradering eller en helt ny maskin. Under Gamescom var det visstnok sistnevnte som ble vist frem. Det kommer etter at enkelte studioer skal ha fått tilsendt utviklerutgaver av Switch 2 i sommer.

Kilder med kjennskap til situasjonen hevder at planen er å gi ut konsollen i andre halvdel av 2024. Ryktemølla hinter videre om at også Switch 2 blir en hybridvariant, med muligheten for å spille håndholdt eller på TV. Fysiske spillkort skal igjen være planen, og Nintendo sikter angivelig på å bruke en LCD-skjerm i stedet for OLED for å holde prisen så lav som mulig.

LES OGSÅ: EU-kommisjonen tvinger Nintendo til å reparere trøblete Switch-kontrollere »

Siste fra forsiden