Nintendo slår knockout på konkurrentene

De totale salgstallene for de tre konkurrerende TV-konsollene er klare.

I forrige uke rapporterte vi om Sony og Nintendos store nedgang i salgstall. I kjølvannet av dette har det nå kommet frem hvor mange konsoller som har blitt solgt totalt blant de tre konkurrentene.

Sonys Playstation 3 har fra starten og frem til 30. juni 2009 solgt 23.8 millioner enheter. Dermed havner de et stykke bak deres argeste konkurrent, Microsoft, som ifølge dem selv nå solgt over 30 millioner av Xbox 360. Dette byr på store utfordringer for Sony, siden salget av PS3 daler mens 360-salget fortsetter å stige.

Det ryktes at Playstation 3 skal ha blitt ekstremt mye billigere å produsere. Faktisk skal de ha klart å kutte produksjonskostnadene med hele 70 prosent. Dette gir i det minste Sony et håp om å snu den dårlige trenden. Nå får de økte inntekter per solgte konsoll og det spekuleres også i om dette vil medføre et større priskutt i fremtiden.

Ikke overraskende kan verken Xbox 360 eller Playstation 3 hamle opp med Nintendos slanke spillemaskin. Den 25. mars i år nådde Nintendo Wii over 50 millioner solgte konsoller. Det er nesten like mange som de to andre til sammen. Microsoft og Sony har lenge vært åpne om at de verken kan, eller ønsker å konkurrere med Nintendo. Men med planlagte motion sensor-kontrollere og det mye omtalte Project Natal ser det så absolutt ut som om også de ønsker en bit av casual-markedet.

(Kilder: gamesindustry.biz og Edge-online.)

Siste fra forsiden