Nintendo slår sammen din 3DS- og Wii U-konto

Snart slipper du å sjonglere to eller flere kontoer på Nintendo-konsoller.

Nå kan du snart ha én konto på 3DS og Wii U.
Nintendo

Siden lanseringen av Wii U har mange klødd seg i hodet over Nintendos beslutning om å skille nettkontoene på håndholdte Nintendo 3DS og stuekonsollen. I praksis har dette betydd at kunder som eier begge konsollene må ha to ulike nettkontoer på to forskjellige nettbutikker hos spillgiganten, og dermed også ha to ulike virtuelle portemoneer å holde styr på.

På sin direktesendte PR-konferanse onsdag kveld kunne Nintendo fortelle at den brysomme løsningen snart tar slutt. I en kommende oppdatering slår spillselskapet sammen de to kontoene, slik at man kun trenger å forholde seg til én konto. Det vil også bety at man kan kjøpe spill til Wii U via Nintendo 3DS, og vice versa.

– Fremover kommer vi til å forbedre hva vi tilbyr til Nintendo Network ID-ene. Med tiden vil flere av våre tjenester bruke den, fortalte Nintendos Europa-president, Satoru Shibata,under direktesendingen.

Miiverse til 3DS

Blant disse er tjenesten Miiverse. Det sosiale nettverket rundt spill har eksistert siden Wii U-lanseringen i fjor, men kommer først til Nintendo 3DS med den kommende oppdateringen. Som med stuekonsollen vil spill ha sine egne små samfunn, der man kan legge ut beskjeder.

Det som ikke ble gjort tydelig er om Nintendo implementerer lignende eierskapssystemer som det Sony har gjort med PS Vita og PlayStation 3. Dersom man kjøper gamle PlayStation-spill og enkelte nyere spill på en av plattformene vil man kunne nyte spillet på begge. En slik løsning fra Nintendo sin side ville kunne ha ført til at eldre spill – via Virtual Console-tilbudet – ville ha blitt tilgjengelig på tvers av konsollene, da i første omgang spill på gamle Nintendo-plattformer.

Både Sony og Microsoft har for øvrig i lang tid latt spillere operer med én konto på tvers av konsoller og enheter.

Les også: Fikk du med deg podkasten om Super Mario 64?
Les også: Nintendo vil heller utvikle nye spill enn HD-versjoner

Siste fra forsiden