Nintendo vil heller utvikle nye spill enn HD-versjoner

Ser for seg at samarbeidspartnere kan ta over stafettpinnen.

Illustrasjonsbilde, Super Mario 3D World.
Nintendo

I en intervjurunde tidligere denne uken (via Polygon) forteller Nintendos Shigeru Miyamoto at selskapet er mer interessert i å jobbe med nye prosjekter enn å modernisere og pusse opp eldre titler. Spilldesignlegenden kaster dog ikke hele HD-versjon-konseptet under bussen.

– HD-versjoner er helt klart en mulighet, men de fleste av utviklerne våre jobber med nye spill. Vi liker at de jobber med noe nytt. HD-versjoner kan være gode prosjekter for utviklingspartnere, så det er noe jeg håper vi kan få til i fremtiden, lyder det fra Nintendo-toppen.

Suksess med Zelda

At Nintendo har nytt stor kritiker- og salgssuksess med HD-versjonen av The Legend of Zelda: Wind Waker, er grobunnen for spørsmålet. Siden lanseringen i september har spillet høstet lovord og skryt fra de fleste, og har tilsynelatende medvirket til et salgshopp på 200 prosent den siste måneden.

HD, gitt!

Spillet ble for øvrig utviklet på bare seks måneder, noe som utvilsomt gjør det til en god investering for et Nintendo som egentlig ikke gjør det så verst, alt tatt i betraktning. I forrige kvartal gikk nemlig selskapet med

Like før Julenissen begynner sin spraderunde rundt jordkloden, slipper Miyamoto og gjengen sitt nyeste nye bidrag, Super Mario 3D World. Det nyeste innslaget i Mario-serien skal blande det beste fra 2D- og 3D-designene fra tidligere, men slenger etter alt å dømme inn en god del nye sprell også. Spillet kommer 29. november til Wii U.

Les også: Miyamoto vil beholde spill som produkter
Les også: The Legend of Zelda: Wind Waker HD ble utviklet på bare seks måneder

Siste fra forsiden