Nintendo Switch 2

Nintendo Switch 2-ytelse visstnok på linje med PlayStation 4 og Xbox One

Activision skal ha fått innsyn i konsollplanene i fjor.

Nintendo

Under Gamescom for en måned siden viste Nintendo visstnok frem sin neste spillkonsoll til utvalgte samarbeidspartnere. Det var imidlertid langt ifra første gang selskapet var på frierferd med «Switch 2», og allerede i fjor fikk Activision se hva maskinen har å rutte med.

Nylig avslørte dokumenter fra rettssaken mellom Microsoft og FTC (via The Verge) viser at Nintendo møtte med Call of Duty-makeren i desember for å diskutere den kommende konsollen. Gjennom e-poster etter møtet diskuterte Activision den såkalte «NG Switch», eller Next Generation Switch, som visstnok ligger på linje med PlayStation 4 og Xbox One.

– Gitt at den er nærmere åttendegenerasjonsplattformer med tanke på ytelse og hva vi tidligere har levert på PlayStation 4 og Xbox One, er det naturlig å tro at vi kan lage noe spennende for NG Switch også. Det vil hjelpe oss å sikre tidlig tilgang til utviklerprototyper slik at vi kan finne ut av det tidlig.

Activision-sjef Bobby Kotick sa i forbindelse med rettssaken at han angret på at selskapet aldri fikk til noe Call of Duty på Nintendo Switch. Gitt at oppkjøpet godkjennes har Microsoft nå signert en avtale med Nintendo om å bringe et fremtidig Call of Duty-spill til Nintendos neste konsoll.

Switch 2, eller NG Switch, skal ifølge ryktene komme i andre halvdel av 2024. Angivelig blir også denne en hybridvariant, med muligheten for å spille håndholdt eller på TV. Fysiske spillkort skal igjen være planen, og Nintendo sikter visstnok på å bruke en LCD-skjerm i stedet for OLED for å holde prisen så lav som mulig.

LES OGSÅ: Se ni minutter fra det neste Call of Duty-spillet »

Siste fra forsiden