Call of Duty - Nintendo

Microsoft lover 10 år med Call of Duty på Nintendo

– Når Sony ønsker å sette seg ned å ta en prat, er vi klare for å ordne en 10-årsavtale for PlayStation også.

Activision

Microsofts oppkjøp av Activision Blizzard har enda ikke fått sin offisielle godkjenning. Myndigheter i flere land er i gang med gransking av kjøpet, og spesielt Sony har uttrykt bekymring over at Microsoft skal stikke av med Call of Duty.

Microsoft har på sin side lovet at skytespillserien skal få bli på PlayStation i flere år fremover. Nå går selskapet enda lenger i sitt forsøk på å vise at målet ikke er å sikre et Call of Duty-monopol, og onsdag kunne Xbox-sjef Phil Spencer melde om samarbeidsavtaler med både Nintendo og Valve.

På Twitter skrev Spencer at Microsoft forplikter seg til å gi ut Call of Duty-spill på Nintendo i ti år. Xbox-sjefen kunne også avsløre at skytespillserien vil fortsette med samtidige PC-lanseringer på Steam. Alt dette avhenger selvfølgelig av at oppkjøpet går gjennom.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Ti år med Call of Duty er det samme som Microsoft angivelig skal ha lovet Sony. PlayStation-makeren har imidlertid ikke latt seg friste av Microsofts forsøk på å komme til enighet.

– Oppkjøpet vårt vil bringe Call of Duty til flere spillere og flere plattformer enn noensinne. Det er bra for konkurranse og det er bra for forbrukere. Takk, Nintendo. Når Sony ønsker å sette seg ned å ta en prat, er vi klare for å ordne en 10-årsavtale for PlayStation også, sa Microsoft-topp Brad Smith.

Akkurat hvordan Microsoft planlegger å få Call of Duty-spill på Nintendo-konsoller er foreløpig uklart. Switch har mye svakere maskinvare enn sine motparter hos Sony og Microsoft, men Nintendo har fått til å kjøre større spill før ved hjelp av spilling via nettskyen.

Alternativt kan Microsoft be Activision om å utvikle en enklere variant, ikke ulikt hva selskapet allerede gjør på mobil.

Valve har på sin side sagt at det ikke ser behovet for løfter om Steam-lansering fra Microsoft. I en uttalelse til Kotaku sa Gabe Newell at han ser på Microsoft som en troverdig samarbeidspartner, som alltid holder det de lover.

LES OGSÅ: Warzone 2.0 kunne vært godkjent om dette var utviklerens første battle royale-forsøk »
LES OGSÅ: Call of Dutys svar på Tarkov er overraskende moro »

Siste fra forsiden