Nintendo taper penger

Stopp pressen. Mario og vennene hans har nemlig ikke gitt sjefene sine profitt den siste tiden.

Det pleier å være sikrere enn banken. Nintendo går alltid med solide overskudd. Siste finansrapport fra den populære spillmakeren er imidlertid ikke lystig lesning.

Vil denne sørge for ny opptur?

I perioden april-september 2010 gikk man nemlig med et underskudd på 24,7 millioner dollar. Det er kraftig ned fra et overskudd på 854 millioner dollar i samme periode i fjor.

Inntektene gikk også ned med 33,7 prosent, til 4,5 milliarder dollar. Det skriver GameSpot.

Én av faktorene er visstnok styrken til yen kontra dollar, en annen er stadig svakere konsollsalg. Man solgte nesten én million færre Wii i denne perioden sammenlignet med 2009. Til sammen har man solgt nesten 76 millioner av den stasjonære konsollen.

Salget av DS falt enda mer dramatisk. Fra 11,7 millioner enheter i seksmånedersperioden i fjor, til "bare" 6,7 millioner i år. Totalsalget her ligger nå på 135,6 millioner.

Nå virker det som om oppturen er nært forestående. 3D-konsollen 3DS ventes å selge fire millioner enheter første kvartal neste år, og 15 millioner spill. Den bærbare godbiten, som ikke krever 3D-briller, går i salg i Japan i februar og mars i USA og Europa.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden