Nintendo topper listen

Hadde størst utviklersuksess i 2009.

Nintendos gigantiske overskudd har kanskje slutte å vokse like mye som før, men 2009 var etter alt å dømme et svært suksessfullt år for giganten. Spill som New Super Mario Bros, Wii Fit og andre har ført til et massivt spillsalg, også i 2009. Det er derfor japanerne nå kåres til fjorårets mest suksessfulle utvikler av Develop Magazine.

Denne listen er basert på estimerte spillsalg, og det er derfor ikke akkurat overraskende at Nintendo, med sine svært store interne utviklerstall har gjort det bra.

Kanskje enda mer imponerende er andreplassen på lista, som går til Modern Warfare 2-utvikler Infinity Ward. Med tanke på at de bare hadde et spill å rutte med i fjor, er det svært imponerende at amerikanerne klarer å hevde seg i såpass stor grad. Men så er jo Modern Warfare 2 det mestselgende underholdningsproduktet gjennom tidene.

Ellers havner både EA Canada og Ubisoft Montreal høyt oppe på lista. Noe overraskende er det at den tidligere kjempen Sega har gjort det godt nok til å klatre opp til en sjetteplass, med tanke på at utviklingen til selskapet de siste årene har gått betraktelig nedover.

Fjorårets vinner, Blizzard, har falt betraktelig i år, helt ned til 80. plass. Men så har jo heller ikke WoW-utvikleren sluppet noe i løpet av året heller.

Sjekk ut lista i sin helhet her.

Les også:Den beste E3-messen gjennom tidene
Les også:Nintendo opplever nedgangstider
Les også:Nintendo 3DS til høsten


(Kilde: Kotaku)

Siste fra forsiden