Valve med Mac-støtte

Nødhjelp?

Det profilerte selskapet lanserer snart Steam på Apples plattform.

I alt oppstyret rundt Portal 2-kunngjøringen var det let å glemme Valves hint om at de ville gjøre inntog på Mac. Nå har selskapet sendt ut en offisiell bekreftelse om at de vil støtte spillverdenens minst populære plattform, og til å begynne med lanseres Steam på Mac.

Hvor mange spill som faktisk vil være tilgjengelige ved lanseringen er ikke oppgitt, men Valve lover at deres egne titler skal være klare, og nevner eksplisitt Left 4 Dead 2, Team Fortress 2, Counter-Strike, Portal, og Half-Life-serien. Det loves også at Mac-eiere ikke må vente lengre enn PC-brukere på fremtidige utgivelser:

– Vi har gitt Mac høyeste prioritet, så alle fremtidige spill fra oss blir lansert samtidig på PC, Xbox 360 og Mac. Oppdateringer til spill vil også bli sluppet samtidig på både PC og Mac. I tillegg kommer begge plattformene til å ha et felles flerspillermiljø, med delte servere og lobbyer, forteller Jason Holtman fra Valve i en pressemelding.

Ifølge Valve utvikles deres spill fra nå av samtidig til PC og Mac. Spillene kjører i både Windows og OS X, og ikke gjennom emulatorer. Det første spillet som utvikles på denne måten er Portal 2, som også blir det første som lanseres samtidig på begge plattformene.

Det introduseres også et supplement til Steam ved navn Steam Play. Kjøper du et spill til enten PC eller Mac kan du også laste det ned på den andre plattformen. Sammen med Steam Cloud (som gir deg adgang til dine lagrede spill uansett hvor i verden du logger på Steam) betyr det at du for eksempel kan starte et spill på jobb-PC-en, for så å fortsette spillet på Mac-en din når du kommer hjem.

Valve håper at også andre utviklere og utgivere vil benytte seg av Mac-kompatibiliten og Steam Play når den nye utgaven av Steam lanseres i april.

Siste fra forsiden