Vagrant Story på PSN

Noe annerledes

Det unike PlayStation-rollespillet relanseres neste uke.

På den første PlayStation konsollen hadde Square (nå Square Enix) en eksperimentell periode hvor de utviklet flere spesielle spill. Et av disse var kulttittelen Vagrant Story, et mørkt actionrollespill som blandet huleutforsking med en omfattende historie og massevis av muligheter til å utvikle spillfiguren din.

Spillet bærer det distinktive preget til Yasumi Matsuno, mannen bak Ogre Battle, Final Fantasy Tactics og Final Fantasy XII, og fikk mye ros av spillpressen da det ble sluppet for snart ti år siden. Det ble aldri laget noen oppfølger, men nå relanseres spillet på PlayStation Network. Fra tirsdag 22. desember kan du laste det ned for litt under seksti kroner.

Vagrant Story foregår i ruinbyen Leá Monde. En gang var byen en av de største og viktigste i kongeriket Valendia, men etter en serie naturkatastrofer ble den forlatt. Mørke makter lurer i ruinene , og kultlederen Sydney Losstarot drar til byen for å utnytte et merkelig bånd han har med disse. I hælene har han den maktsyke ridderen Romeo Guildenstern og agent Ashley Riot fra Valendias etterretningstjeneste.

Du spiller Ashley, og må utforske de digre katakombene under Leá Monde på jakt etter Sydney. Til å hjelpe deg har du et stort utvalg våpen, rustninger og magiske formularer, samt omfattende muligheter til å lage eget utstyr og justere det etter behov. Spillets kamper er en spesiell blanding av sanntid og turbasert hvor reaksjonsevnen din kommer godt med.

Siste fra forsiden