Ukens nettutgivelser (uke 44)

Nok en rekorduke

Ukens liste preges av vandøde, men vi har også fått mye zombiefritt snadder.

Trenger du spill? Her er spill:

Xbox 360

Rainbow Islands: Towering Adventure (Wii og Xbox 360).

I Rainbow Islands: Towering Adventure må de velkjente plattformheltene Bub og Bob kjempe seg gjennom syv fargerike omgivelser ved å skyte magiske regnbuer til å ta knekken på fiendene. Disse kan de også klatre på, noe som er nødvendig da målet for hvert brett er å komme helt til toppen før tiden går ut. Spillet har standard historiemodus og utfordrings-modus (der målet er å komme opp så raskt som mulig), og to spillere kan spille samtidig. Spillet finnes også på Wii.

The Ballad of Gay Tony (Xbox 360).

Xbox 360-eiere kan også laste ned The Ballad of Gay Tony, som tar dem med tilbake til GTA-seriens Liberty City. I The Ballad of Gay Tony spiller du Luis Lopez, en banditt som jobber for den legendariske nattklubb-eieren Tony Prince, også kjent som Gay Tony. Men kan du stole på sjefen din? Pakken er også i salg i butikkene.

PS3 og PSP

Hasbro Family Game Night (Wii, PS3 og Xbox 360).

Eier du en PS3 er det på tide å samle hele familien foran konsollen, og kose seg med virtuelle utgaver av klassiske brettspill fra Hasbro. I Hasbro Family Game Night får du spille kjente og kjære klassikere som Battleship, Yahtzee, Connect Four, Boggle og Sorry!, og spillene kommer både i tradisjonelle utgaver og i nye versjoner. Om du ikke klarer å raske sammen noen familiemedlemmer kan du også spille over nettet. Spillet finnes også på Xbox 360 og Wii.

Zombie Apocalypse (PS3 og Xbox 360).

I Zombie Apocalypse oversvømmes verden av vandøde som ikke har noe bedre å foreta seg enn å spise din hjerne. Som et medlem av en liten gruppe overlevende må du gjøre det eneste riktige, nemlig å drepe så mange zombier som mulig, samtidig som du forsøker å redde andre mennesker fra en skjebne verre enn (eller i alle fall like ille som) døden. Heldigvis behøver du ikke gjøre jobben alene, for opp til fire spillere kan samarbeide om zombieslakten. Og i tillegg til å bruke alt fra flammekaster til motorsag, kan du utnytte deg av dødelige feller, som turbiner og vedkuttere, i spillets over 50 nivåer. Spillet finnes, igjen, også til Xbox 360.

Zombie Tycoon (PSP).

PSP-eiere kan også leke med vandøde, i minispillet Zombie Tycoon. Her er får du kontroll over tre zombiegrupper som du må bruke til å skape så mye ødeleggelse som mulig, i ti byer fulle av utfordringer. Utviklerne skryter av over 100 ting å utruste den vandøde horden din med, et solid kampsystem og mye hjernetrim.

Crystal Defenders (PSP, PS3 og Wii).

Mer PSP-moro kommer i form av Crystal Defenders, et fargerikt spill i "Tower Defense"-sjangeren, satt til Final Fantasy-universet. Her må du forsvare magiske krystaller ved å hindre serier med fiender i å nå dem. Heldigvis følger fiendene fastsatte ruter, så ved å putte inn ulike tropper langs disse rutene kan du forhåpentligvis holde krystallene trygge. Vi loves massevis av forskjellige typer fiender og forsvarstropper, pen grafikk og mange utfordringer. Spillet finnes også på Xbox 360, Wii og PS3.

PixelJunk Monsters Deluxe (PSP og PS3).

I samme sjanger har vi PixelJunk Monsters Deluxe. Denne utgivelsen kombinerer PixelJunk Monsters og utvidelsen Encore, som begge finnes til PS3. Her må du forsvare deg mot horder av monstre ved å bygge automatiserte forsvarstårn. Vi loves 11 nivåer, unike monstre og sjefer, medaljer og mye mer.

LocoRoco Midnight Carnival (PSP).

Sist ut på PSP (med mindre vi også regner Football Manager Handheld 2010, som også finnes i butikk) er det ville hjernetrimspillet LocoRoco Midnight Carnival. Her får vi nye og utfordrende brett fulle av fantasifulle utfordringer. Dette LocoRoco-spillet skal være for de som har erfaring med serien, og nøkkelen til å overleve er en ny hoppefunksjon som lar de små vesenene dine hoppe over barrierer og klatre opp vegger. Spillet støtter flerspiller for opp til fire spillere.

Wii og DSi

LIT (Wii).

Først ut på Wii er LIT, et unikt og spennende grøsserspill der du har klart å bli fanget i en skole etter mørkets frambrudd. Plutselig oversvømmes skolen av fæle mørkemenn, og det eneste forsvarsmidlet du har til din disposisjon er lys. Du må arrangere lyskildene du kommer over slik at du kan komme deg gjennom de 30 unike klasserommene i spillet, samt gjenforenes med din kjære Rachael (som også blir spillbar). Her får vi hjernetrim, action og omfattende bruk av de bevegelsessensitive kontrollerne til Wii.

Ghost Mansion Party (Wii).

Wii-spill nummer to er Ghost Mansion Party, hvor du og vennene dine må jage spøkelser ut av en herregård ved å spille minispill. Dere kan konkurrere eller samarbeide i dette spøkefulle Mario Party-inspirerte spillet. Wii-eiere kan også spille Zombies (bedre kjent som Zombies ate my Neighbor), et actionspill for SNES der du må renske en serie nivåer for vandøde kryp.

Little Red Riding Hood's Zombie BBQ (DSi).

På DSi har vi fått Little Red Riding Hood's Zombie BBQ, som har blitt utgitt i butikk (standard DS) i andre deler av verden. Dette er et skytespill der du må massakrere zombier i eventyrinspirerte omgivelser. Vi loves 21 actionfylte nivåer, 3D-grafikk og muligheten til å velge å spille som Rødhette eller japanske Momotaro. DSi-eiere kan også ta en titt på A Little Bit of... All Time Classics: Card Classics, fem ikke veldig skremmende kortspill fra DS-spillet 42 All Time Classics (som du sikkert finner i tilbudskassa nå).

PC

Painkiller: Resurrection (PC).

Etter rekordmange konsollutgivelser tar vi steget over til PC, hvor strømmen bare fortsetter. Siden vi er så godt i gang med zombier og monstre, starter vi PC-runden med Painkiller: Resurrection, som er ute på Steam. Painkiller: Resurrection foregår som forgjengeren i Skjærsilden, og denne gangen får vi rollen som drapsmannen William «Wild Bill» Sherman. Etter et særdeles mislykket attentat ender han opp mellom himmel og helvete, og blir en brikke i den konstante krigen mellom de to sidene. Spillet kjører på en oppgradert versjon av den aldrende Painkiller-motoren, og blant nyhetene finner vi en samarbeidsmodus.

Torchlight (PC).

Zombier finner vi også noen av i Torchlight, et actionrollespill i Diablo-stil (laget av noen av skaperne av det originale Diablo). I Torchlight foregår handlingen i hulesystemene under en gruvelandsby, og disse er selvsagt fulle av monstre og skatter som bare venter på eventyrere som deg. Til å hjelpe deg i de datagenererte omgivelsene har du et kjæledyr, som ikke bare dreper fiender, men også kan selge tingene du samler opp for deg, og forvandle seg til langt farligere vesener ved å spise fisk. Ta det som en advarsel til alle som lar barna sine spise slikt svineri.

Hammerfight (PC).

Hammerfight er så vidt jeg kan se helt zombie-fritt, men til gjengjeld har det fått svært mye skryt fra folkene i Independent Game Festival. Dette er et todimensjonalt actionspill med realistisk fysikk, hvor du flyr et mekanisk fartøy utstyrt med ulike våpen. For å angripe fiendene må du utnytte deg av spillets fysikkmodell og et unikt kontrollsystem. I tillegg til en enspillerdel med en rik historie, loves vi flerspiller for opp til fire spillere.

Magnetis (PC og Wii).

Deretter har vi Magnetis, et stilig hjernetrimspill som følger i den klassiske Tetris-tradisjonen, men som har sin egen unike vri på konseptet. Her må du koble sammen magneter for å sprenge bort brikkene på spillbrettet. Opp til fire spillere kan kjempe samtidig, og selv om hver får sitt eget spillområde kan de påvirke hverandre (som i Puyo Pop og slike spill). Magnetis er forresten også tilgjengelig for Wii.

Fort Zombie (PC).

Etter en kort pause, er det tilbake til zombiene. Fort Zombie (i salg hos GamersGate) er et actionrollespill med strategiske elementer, der du spiller en overlevende etter en zombieapokalypse. Nå må du slå deg sammen med andre overlevende, finne ressurser, bygge forsvar og ta knekken på horder av vandøde som krysser kontinentet på jakt etter menneskemat. Sentralt i spillet er ditt personlige fort, og den tidligere så søvnige amerikanske byen rundt.

A Farewell to Dragons (PC).

Om vi finner zombier i A Farewell to Dragons vet jeg ikke, men med tanke på at dette også er et actionrollespill skulle det ikke forundre meg om de dukker opp der også. Dette russiskutviklede spillet var tidligere kjent under navnet Not the time for Dragons, og foregår i en Steampunk-verden basert på en populær serie bøker fra Sergey Lukyanenko og Nikolay Perumov. Her loves vi et lagbasert gameplay, en unik verden og massevis av innhold.

GM Rally (PC).

Så har det plutselig dukket opp et rallyspill sånn helt ut av det blå (eller røde, siden det jo er Russland vi snakker om). GM Rally lar deg kjøre biler fra Opel, Chevrolet og Saab på 25 originale baner lagt til Middelhavskysten. Underveis må du forandre på bilens oppsett og oppgradere den med nye deler. I tillegg må du holde den i orden, for utviklerne skryter av en realistisk skademodell som påvirker bilens ytelse på banen.

Men of War: Red Tide (PC).

Sist ut av ukens spill fra Russland er Men of War: Red Tide, som også kan kjøpes fra GamersGate. Dette er oppfølgeren til det taktiske krigsspillet Men of War, som fikk svært god kritikk her på Gamer.no tidligere i år. Her får vi en ny kampanje basert på en historie skrevet av Sovjet-forfatter Alexander Zorich, samt en haug oppgraderte og nye enheter og våpen. Som forgjengeren er dette en blanding av sanntidstaktikk og tredjepersons actionspill, og her kan du se frem til et svært detaljert og unikt krigsspill som finner sted rundt Svartehavet under andre verdenskrig. Du får 23 oppdrag med sovjetiske, tyske, rumenske og italienske styrker, seks intense historiske slag og over 100 ulike enheter.

Strike Fighters 2 Israel (PC).

Vi holder oss i et krigersk humør, og tar med et spill vi ikke fikk med oss da det ble gitt ut for et par uker siden (om Third Wire Productions har en markedsføringsavdeling, bør denne skiftes ut). Strike Fighters 2 Israel er en flysimulator basert på Wings Over Israel, som lar oss kjempe i luften over Israel. Handlingen foregår på seksti- og syttitallet, og du får tilgang på fly som Mirage IIICJ Shahak, Nesher, Kfir, A-4 Ahit, F-4 Kurnass, F-15 Baz og F-16 Netz. Dette er et frittstående spill, men om du har andre Strike Fighters 2-titler kan du slå dem sammen, og få tilgang på flere fly.

Divine Divinity (PC).

Siste utgivelse denne gangen er Divine Divinity, som har blitt relansert i DRM-fri utgave på Good Old Games. For de uinnvidde kan Divine Divinity beskrives som en blanding av Diablo og Baldur's Gate. Det er et actionrollespill med gigantiske områder å utforske, og mengder av oppgaver å løse. Den relanserte versjonen fikser blant annet flere bugs med originalspillet, og støtter i tillegg høyere oppløsninger.

En liten nyhet må vi også ta med, nemlig at den tyske spillportalen GamesLoad har blitt lansert internasjonalt. Dermed har vi fått nok et seriøst alternativ til Steam, GamersGate og Direct 2 Drive.

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Gratisutgivelser

Medal Wars (PC).

Unity er ikke et spill, men en avansert spillmotor som blant annet kan brukes til å lage spill som kan spilles i nettleseren. Den enkleste utgaven av motoren er nå gratis for alle.

Liker du små, stemningsfulle utforskningsspill? Da er Small Worlds et godt alternativ. Tilhengere av rollespill kan forresten ta en titt på en demo av et spill som heter Medal Wars, og foregår under andre verdenskrig.

Det var alt vi hadde denne uken (og, med mindre du bare konsentrerer deg om gratisspillene, var det ikke så rent lite heller). Men her er den obligatoriske forrige oppsummeringer-lenken, i tilfelle du trenger mer.

Siste fra forsiden