Feature

Sluttspillet i Telenorligaen Våren 2018 - Overwatch

Nordavind henter inn tidligere landslagsspillere til finalekampene

Forsterker foran sesongens siste kamper når Telenorligaen i Overwatch skal avgjøres.

En av disse vil stå igjen som vinner etter søndagens sluttspill. F.v. Sigve «Rush» Løndal, Sindre «Overtime» Stien, Ask «AskForMore» Solheim Pedersen og Daniel «Infaith» Mikalsen.
Privat/Jonas Driveklepp/Eivind Von Døhlen/Montasje Gamer.no

SLIK FØLGER DU SLUTTSPILLET I OVERWATCH

Vis mer

Sendeskjema:
Kl. 17:00 Semifinale 1: Øygarden - Lithium
Kl. 18:30 Semifinale 2: Riddle - Nordavind
Kl. 20:00 Finale

Kampene ser du Gamer.nos Twitch-kanal »

Vårsesongen nærmer seg slutten. For to lag gjenstår det to kamper. For de to andre gjenstår bare én.

Øygarden, Nordavind, Riddle og Lithium er de fire lagene som kvalifiserte seg for sluttspillet. Som vinner av tabellspillet fikk Øygarden velge motstander i semifinalen, og valgte fjerdeplasserte Lithium. Det betyr at Nordavind og Riddle kjemper om finaleplass i den andre semifinalen.

Sluttspillet i Overwatch ser du på Gamer.nos Twitch-kanal søndag fra klokken 17:00 »

Skryter av «Rikku»

Med fotballklubben Vålerenga i ryggen måtte Nordavind finne seg i stempelet som forhåndsfavoritt før sesongen sparket i gang. Med en god kontinuitet fra høstsesongen, samt sterke signeringer av nye spillere lå den norske Overwatch-scenen tilsynelatende for Nordavinds føtter.

Manager i Nordavind, Sindre «Overtime» Stien.
Eivind von Døhlen/Gamer.no

Manager i Nordavind, Sindre «Overtime» Stien, trekker fram Kristian «Rikku» Sæther som lagets viktigste kontinuitetsbærer.

– Jeg vil trekke frem en spiller som har vært spesielt god i veldig mange sesonger nå. «Rikku» har vist utrolig pågangsmot og selv om ting aldri ser ut til å gå hans vei så fortsetter han å krige. Han har vært en del av satsingen vår i tre sesonger, og har vist seg å være en god leder som fortsatt henger med unggutta. Han har vært tilpasningsdyktig og åpnet rom for lagkamerater der det trengtes, skryter «Overtime».

Nordavind hadde få problemer med å sikre seg sluttspillplassen, men tapte to kamper på rad helt på tampen mot Øygarden og Riddle. Tapet mot Øygarden gjorde at sistnevnte gikk forbi Nordavind og stjal førsteplassen.

– Jeg er positivt overasket over utviklingen Øygarden har hatt, sier «Overtime», og legger til at han håper å møte Øygarden i en eventuell finale, for å få revansje for 3-1-tapet i nest siste runde.

Forsterker

DISSE SPILLER FOR NORDAVIND

Vis mer

Kristian «Rikku» Sæther (Off Tank)
Jørgen «Decod» Myrlund (Tank)
Kha «iPN» Nguyen (Flex)
Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand (Flex)
Usman «TracK» Mohammad
Fredrik «freddey» Hoel (Support)

I forkant av sluttspillet har Nordavind fått noen problemer med lagoppstillingen sin, og har måtte hente inn forsterkninger for å spille semifinalen mot Riddle, i tillegg en potensiell finale.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

– Vi har ikke forberedt oss noe særlig denne gangen. Vi gikk inn i sesongen som et lag, men etterhvert som sesongen har gått sin gang har vi endt med en mix. Vi har nå blitt tvunget til å hente inn noen gamle kjenninger av Telenorligaen for å kunne sikre oss et konkurransedyktig lag, sier «Overtime».

Ifølge lagsiden til Nordavind, er disse kjenningene Usman «TracK» Mohammad, og tidligere landslagsspillerne Jørgen «Decod» Myrlund og Stefan «ONIGOD» Fiskerstrand. I tillegg har tidligere landslags-support Kha «iPN» Nguyen vært registrert for Nordavind siden februar. Etter det Gamer.no erfarer kommer også «iPN» til å spille sluttspillet for Nordavind.

Ikke imponert

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

Hao «NuggetCooker» Nguyen (DPS)
Victor «Yiqids» (DPS)
Eskil «Kelsix» Solbakken (Support)
Tomas «Valen» Valen (Support)
Theo «SpX» Sogge (Main Tank)
Kim Andrè «Kimmaah» Karlsen (Off Tank)
John «UnusualPig» Bye (Off Tank)

Nordavinds motstander i semifinalen, Riddle, er ikke imponert over at Nordavind kan hente inn spillere som er ansett for å være på et annet nivå enn de fleste andre spillerne i Telenorligaen.

– Vil bare si at jeg har ingenting personlig mot NVD-ledelsen, eller de som takket ja til å spille i sluttspillet. Det jeg reagerer på er at reglementet gjør det mulig for lag sende inn rapport for å endre lagoppstilling bare noen dager før kampen, det burde vekke noen til å skjønne hva som er problemet, sier Riddle-manager, Sigve «Rush» Løndal.

– At de fleste har spilt hver søndag for å komme til sluttspillet, vinne siste kampen 3-1 for å så møte samme lag, men med en lagoppstilling som består av Contenders-spillere som spiller på internasjonalt nivå? Det er bare jævlig kjipt, sier «Rush».

Riddle-manageren bedyrer at laget hans ikke har gitt opp, selv om det ser ut som de skal ut mot spillere som egentlig hører til på et høyere nivå.

– Sier ikke at vi skal ha en mindre sjanse for å vinne, men å bytte ut full lagoppstilling bare for å berge skipet istedenfor å spille med ære og gi alt er bare feigt.

Godt forberedt

Riddle-manager, Sigve «Rush» Løndal.
Jonas Driveklepp

Riddle har nemlig forberedt seg mot lag som er klare for det neste steget.

Vi spiller mot lag som forbereder seg, eller allerede er aktuelle for det neste steget for profesjonell Overwatch; Trials og Contenders. Forberedelsen har gått litt opp og ned. Jobbing, hobbyer og fritidsaktiviter har redusert antall treningstider vi egentlig planla å ha, forteller Riddles DPS-spiller Hao «NuggetCooker» Nguyen.

Han tror det er mulig for Riddle å slå Nordavind en gang til.

– Med tanke på at vi vant 3-1 mot Nordavind så skal vi klare å slå dem igjen og komme oss til finalen. Hvem vet hvor mye de nå har forberedt og gjennomført, men vi akter å spille like bra som sist.

– Om vi når finalen så må jeg ærlig si at jeg er usikker på hva resultatene blir, med tanke på at vi tapte mot Lithium tidligere, og har spilt mot Øygarden med jevne kamper. Øygarden ønsker vi gjerne å spille i mot igjen, siden maintanken vår, Theo «SpX» Sogge, var syk og vi ikke fikk spilt mot dem på vårt beste, forteller «NuggetCooker».

Han trekker fram Øygardens Sander «Magician» Nævdal og Lithiums Kurt-Emil «Dervola» Dervola som spillere som har prestert bra denne våren.

– Magician og Dervola er viktige å nevne med tanke på at jeg spiller helter som krever mye rom og frihet for å yte mitt beste. Men med tanke på deres eksepsjonelle aim, så må andre tiltak og annerledes spillestil gjennomføres. Dynastys «Korkor» er også viktig å nevne, med tanke på at han overrasket oss med hvor god han var på sin Doomfist under siste kart vi spilte mot dem. Hva resultatene hadde blitt om han spilte Doomfist mye tidligere er litt skummelt å tenke på, sier «NuggetCooker».

Håper regelverket endres

DISSE SPILLER FOR ØYGARDEN

Vis mer

Even «Kuruke» (Tank)
Dani «Duni» Einevoll (Tank)
Sander «Magician» Nævdal (DPS)
Ruben «Epicmouse» Hustoft (DPS)
Ludvig «Ludoo» Hansen (Support)
Mateusz «Poz» Matuszak (Support)
Daniel «Xen» Østvold

Øygarden er i likhet med Riddle, ikke fornøyd med at Nordavind henter inn tidligere landslagsspillere for å spille sluttspillet.

– Jeg syntes det er morsomt at regelverket tillater å slippe til andre spillere som ikke har spilt på det aktuelle laget i seriespillet til sluttspillet. Jeg er også overrasket over at Nordavind henter inn leiesoldater for å prøve å sikre seieren i sluttspillet. Spillere som spiller på helt andre lag, men som kommer inn for å gjøre drittjobben for klubben i siste liten. Vi forholder oss heldigvis til regler så det er ingen som gjør noe gale i den forstand, men jeg syntes regelverket bør få en endring, sier lagleder og supportspiller for Øygarden, Daniel «Infaith» Mikalsen.

– Synd at det skal være sånn og det er nok derfor norsk Overwatch aldri vil bli helt bra, vi hadde jo en halvveis lik situasjon forrige sesong også som folk ikke var så fornøyd med. Hvis Telenorligaen skal bli mer attraktivt, så er nok en sperre på lagoppstillinger fra sesongstart eller innen de 2 første ukene fra sesongstart veien å gå, og jeg tror først da at Telenorligaen vil kunne få en positiv trend med deltakere og faste lag som spiller i de eventuelle sesongene framover, legger «Infaith» til.

Imponert over seg selv

«Infaith» mener sesongens største overraskelse er resultatene til Øygarden selv.

– Den største overraskelsen har vært våre egne prestasjoner egentlig. Jeg trodde ikke vi skulle plukke tre poeng i hver kamp å gå ubeseiret i seriespillet. Spillerne og laget har virkelig prestert, spillerstallen har vært veldig stabil og vi har hatt et godt lagspill.

Lagleder for Øygarden, Daniel «Infaith» Mikalsen.
Privat

Bedt om å trekke fram enkeltspillere, er han rask med å trekke fram offtank, Dani «Duni» Einevoll, og spillerne som kom fra Gatekeepers før sesongen, Ruben «Epicmouse» Hustoft og Even «Kuruke» Bye.

– Jeg er veldig imponert over enkeltspillere som har fått blomstre denne sesongen, da vil jeg trekke frem «Duni» som har hatt en fantastisk sesong og spilt nærmest feilfritt i hver eneste kamp på sin offtank-rolle. Tilskuddet fra Gatekeepers har vært veldig positivt for oss, «EpicMouse» og «Kuruke» har vært veldig gode. Den nye supportspilleren vår Mateusz «Poz» Matuszak har levert over all forventning og alle de gamle spillerne som Daniel «Xen» Østvold og Ludvig «Ludoo» Hansen har spilt veldig bra også. Og vår alles kjære Sander «Magician» Nævdal har vært god som normalt.

Om det blir finale på Øygarden, har «Infaith» ingen spesifikk drømmemotstander.

– Både Nordavind og Riddle er verdige finalemotstandere. Hvis vi kommer så langt, så er det kjekt å møte en av begge de to gode lagene, sier han diplomatisk.

Lite forberedelser

DISSE SPILLER FOR LITHIUM

Vis mer

Ask «AskForMore» Solheim Pedersen (Support)
Erlend «Ekko» Aslaksen (Support)
Kurt-Emil «Dervola» Dervola (DPS)
Matthew «Tache» Welham
Endre «Endreo» Ofstad Hagen (Tank)
Michie «Hetsen» Isaksson (Tank)

Hos sluttspillets siste lag, Lithium, har spillerne forberedt seg på hver sin kant, men supportspiller for Lithium, Ask «AskForMore» Solheim Pedersen, er redd motstanden i semifinalen kan bli i tøffeste laget.

– Vi forbereder oss hver for oss på våre vanlige lag med tanke på at det er en pågående sesong i Blizzards Open Division så som lag har det vært lite forberedelser, forteller «AskForMore».

Lithium-support, Ask «AskForMore» Solheim Pedersen.
Privat

– Alle spillerne har forberedt seg på det de allerede er flinke til, men mangelen på trening sammen er nok en av grunnene vi sliter med å se oss vinne mot Øygarden i semifinalen, sier «AskForMore».

Sesongens største overraskelse for «AskForMore» er at de i det hele tatt kom seg til sluttspillet, all turbulensen laget har hatt innad tatt i betraktning.

– Alle spillerne på Øygarden har overasket veldig og vist driv mot å forbedre seg selv. Utenom det, er det jo nærmest umulig å ikke dra frem Hao «NuggetCooker» Nguyen fra Riddle som har spilt utrolig bra gjennom hele sesongen, skryter «AskForMore».

Siste fra forsiden