Nordisk Games - Supermassive

Nordisk Film kjøper opp utvikleren bak The Quarry og Dark Pictures-spillene

Det danske selskapet har sikret fullt eierskap over Supermassive Games.

The Quarry.
2K Games

Nordisk Games, en underavdeling av Nordisk Film, har utvidet utviklerstallen sin. Denne uken plukket det danske Egmont-selskapet opp Supermassive Games – studioet bak grøssere som The Quarry, Until Dawn og The Dark Pictures-serien.

Supermassive gjorde stor suksess med Until Dawn i 2015.
Sony Computer Entertainment

Oppkjøpet kommer et drøyt år etter at Nordisk opprinnelig sikret seg 30 prosent eierskap i studioet, tilbake i mars 2021. Nå har danskene kjøpt de resterende 70 prosentene, og Supermassive slutter seg dermed til familien som også inkluderer Just Cause-utvikler Avalanche Studios.

– Etter å ha hatt en meget positiv opplevelse det siste året, var det ingen vanskelig beslutning da Nordisk Games ønsket å øke sin investering. Vi har en spennende og ambisiøs vekststrategi for Supermassive Games, og Nordisk Games' eierskap gjør den bare sterkere, uttalte Supermassive-sjef Pete Samuels.

Supermassive ble opprinnelig grunnlagt i 2008, og har siden gjort seg bemerket for sine grufulle spillfortellinger. Utviklerens foreløpig siste spill, The Quarry, fikk en god mottakelse her på bruket da det kom ut i sommer.

– The Quarry er et artig, lite skrekkspill som føyer seg fint inn i rekken over Supermassive Games' etter hvert ganske omfattende bibliotek med engasjerende overlevelseseventyr. Her utnytter utviklerne typiske klisjeer og kjente og kjære arketyper for å lage lettfattelig og underholdende slasher-moro, skrev Espen Jansen den gang.

Et nytt spill i The Dark Pictures Anthology er også på vei. Det heter The Devil in Me, og planen er å lansere det senere i år.

Svenske Embracer Group har også vært på handletur.
Selskapet plukket nylig opp en rekke Square Enix-studioer »

Siste fra forsiden