CS:GO - Norge videre i WESG

Noreg klar for Barcelona

Nå har vi både et herre- og kvinnelag til det europeiske sluttspillet som spilles i november.

Her spiller «Cromen» for Norse under sluttspillet i Telenorligaen høsten 2016.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Først var det kvinnelaget som kvalifiserte seg, og nå har også herrelaget fått plass til sluttspillet i Barcelona som spilles 22. - 26. november. Her skal de konkurrere mot andre kvalifiserte lag fra hele Europa. I Barcelona skal det spilles om 740.000 norske kroner, og de tolv beste lagene får gullbilletten til hovedsluttspillet i Kina neste år. Her skal det spilles om svimlende 12 millioner kroner i Counter-Strike: GO-turneringen.

Skryter av Dignitas-treneren

DETTE ER NOREG

Vis mer

Ruben «Rubino» Villarroel
Joakim «Jkaem» Myrbostad
Morten «zEVES» Vollan
Jørgen «Cromen» Robertsen
Ole Kristian «Marcelious» Langan

Jørgen «Cromen» Robertsen, som nylig mistet plassen hos Dignitas, er en av spillerne som er klare for sluttspillet. Robertsen har tidligere spilt i satsingen til Norse sammen med Dignitas-treneren Morten «zEVES» Vollan. Det er ikke noe vondt blod mellom disse, selv om Robertsen mistet plassen i Dignitas.

Det var nærmere 30 lag påmeldt til kvalifiseringen, deriblant flere nordmenn. De tre beste norske lagene var maks uheldige med turneringsbracketen. Temp.no slår BX3 i første runde, for å deretter ryke ut mot Noreg. Videre på veien slo Noreg ut iGame i kvartfinalen og møtte storfavoritt Havu i semifinalen. Robertsen skryter av Vollan etter denne prestasjonen.

En fornøyd «Cromen» under Copenhagen Games 2017.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

– Det er vanskelig for motstanderen å lese spillet vårt. Må skryte av «zEVES» for perfekt strategi underveis i kampen. Han ga meg og «Marcelious» litt småtaktikker dagen før, så da kjørte vi bare ut i fra det og det fungerte ypperlig. Når vi først får god flyt så synes jeg vi spilte utrolig godt. Vi lå jo under 11-4 på Inferno mot finnene, men vi vinner pistolrunden etter sidebyttet og da slår tankene inn på comeback med engang. «Marcelious» som ikke har spilt så mye på dette nivået gjorde det kjempebra. Han var utrolig lett å spille med, og er et stort talent i mine øyne, forteller Robertsen rett etter finalekampen.

Morten «zEVES» trener til daglig Dignitas. Her fra Copenhagen Games 2017 som spiller for Norse.
Tor-Steinar Tangedal/Gamer.no

Selv om de er klare for den europeiske finalen blir det lite spilling som et lag fram mot turneringen. Spesielt Dignitas-spillerne er mye opptatt.

– Vi kommer ikke til å trene mye inn mot den europeiske finalen, dessverre. «Rubino», «Jkaem» og «zEVES» må trene med laget sitt som er en selvfølge. Vi får satse på noen syke taktikker og bare spille ut i fra de talentene som er i laget. Vi kommer selvfølgelig til å gi alt vi har.

Robertsen selv gleder seg til sluttspillet og håper på gullbillett til Kina.

– Forventningene er store for min egen del. Jeg synes laget har gått på skinner så langt. Så noen overraskelser nede i Barcelona skal man ikke se bort i fra.

La musa på hylla

Etter nederlaget med å miste plassen på Dignitas, ble det en tung tid i møte for Robertsen. Han takket nei til flere tilbud og tok en pause.

Les også
Rykte: Trolig gjensyn med «jkaem» i Telialigaen

– Etter jeg ble sparket fra Dignitas har jeg nesten lagt musa på hylla. Har rett og slett vært helt nede og tatt meg en god pause. Det var utrolig godt å spille som ett lag igjen, og det har gitt meg blod på tann. Veldig usikker på hvor jeg ender opp, men jeg har noen tilbud hengende enda. Vi får se hva som skjer, men som sagt så er drømmen et helnorsk lag med de beste spillerne.

Selv om prestasjonene er gode nå så tror ikke spilleren selv at det blir en retur til Dignitas med det første, men han har et stort ønske.

– Jeg tror nok dessverre ikke jeg kommer inn i Dignitas med det første. Noen av problemene jeg hadde der var kommunikasjon på engelsk. Nå var det utrolig godt å kunne kommunisere på norsk igjen, lettere å komme med informasjon og fokusere på eget spill. Om Dignitas blir et helnorsk lag er jeg usikker på, men det er et stort ønske jeg har, smiler Robertsen.

To kvalifiseringer igjen

Norge har fortsatt muligheten til å få kvalifisert et DOTA 2-lag og en Hearthstone-spiller. Jens «Snute» Aasgaard tapte dessverre finalen mot finske Joona «Serral» Sotala.

Mer informasjon om de to siste kvalifiseringene finner du i denne saken »

Siste fra forsiden