Norsk filminstitutt satser på sci-fi-spill og Teslagrad-oppfølger

Spillbransjen har fått 7,4 millioner i støttemidler.

Redux Ark er et nytt norsk spill.
Hyper Games

Tre ganger i året åpner Norsk filminstitutt opp pengepungen og drysser midler over prosjektene til norske spillutviklere. Nå, i månedsskiftet oktober/november er det klart for en ny runde med tilskudd, og denne gangen er det ni prosjekter som får mellom 200 000 og 1,5 millioner kroner hver. Totalt ble det delt ut 7,4 millioner kroner.

Som vanlig er det også gjennom nettopp tilskuddsordningen at vi får et skikkelig nyss om nye prosjekter fra ferske og litt mer modne utviklere. Denne gangen er det også noen nye og ikke tidligere mye omtalte prosjekter på planen.

Et dystopsisk eventyr 200 år i fremtiden

Redux Ark-teaser. (Video: Hyper Games)

Et av de største blikkfangene denne tildelsingsrunden er Redux Ark. Om lag 200 år i fremtiden har Jorden blitt nærmest en ødemark – alt av planter og dyr er helt utryddet. I et forsk på å redde planeten sendes en ekspedisjon til en tvillingplanet i romsikpet Redux Ark. Ekspedisjonen er i ferd med å mislykkes, etter at hele manskapet bortsett fra tre dør i en krasjlanding. Disse tre må reparere romskipet og gjennomføre det hele. Spillet kommer til iOS og Andriod, og muligens andre plattformer. 700 000 kroner ble tildelt Hyper Games for spillet.

Through the Woods-trailer. (Video: Antagonist)

Vi har allerede skrevet litt om Through the Woods, men dette er faktisk første gang Antagonist får tislkudd fra støtteordningen. 300 000 kroner skal bistå utviklingen av skrekkspillet som er satt til en skog på vestkysten i Norge. Spilleren skal utforske med en lommelykt, og prøve å nøste opp det mystiske som skjer i skogen. Through the Woods utvikles til PC, og er det første spillet fra relativt ferske Antagonist.

Etter å ha vunnet haugesvis med priser for de pedagogiske spillappene DragonBox: Elements og Algebra de siste par årene, er WeWantToKnow klare til å bygge opp lærenemme sinn med DragonBox: Numbers. Som navnet antyder er det snakk om et spill som skal lære grunnleggende tallforståelse. Spillet kommer til iOS og Android. WeWantToKnow har fått 1,5 millioner kroner i støtte fra Norsk filminstitutt for dette prosjektet.

Ravn Studio smeller til med nok et Kaptein Sabeltan-spill. Kaptein Sabeltann og Skatten i Lama Rama bygger ut fra skjermbildene videre på konseptet som ble spikret med Kaptein Sabeltann og Ildprøvene på DS, og mindre på Kaptein Sabeltann på nye tokt. Med et isometrisk perspektiv og flere minispill som varierer med alt fra dykking etter skatter, til hinderløyper, fortsetter altså sjørøverserien. Ravn har fått 1,5 millioner kroner i støtte fra Norsk filminstitutt for dette prosjektet.

En annen nykommer i NFI-arkivet er Corroded, utviklet av Encircle Games AS. Selskapet består av seks personer med bachelorgrad fra Høgskolen i Hedmark, og en prototyp av spillet ble faktisk utviklet under skolegangen. Norsk filminstitutt kaller Corroded en «online arena-brawler» fra to til åtte spillere. Man styrer hver sin robot, og skal nedkjempe hverandre i en arena. Encircle Games fikk 200 000 kroner i utviklingsmidler.

Les også
Anmeldelse: Through the Woods

Siste nyhet er The Stargazer Experience fra Dwarf Cavern, et spill som vil la deg oppleve de 88 stjernebildene som befolker himmelen. Her får man utforske universet, og kan utfordre venner for å se hvem som kan mest om stjernebildene. Spillet fikk 300 000 kroner i utviklingstilskudd.

Påfyllsrunde

I tillegg til disse nykommerne er det flere spill som har fått påfyll i bemidlingen. Kanskje mest i vinden er World to the West – det neste spillet fra Rain Games som slapp Teslagrad i fjor høst. Rain har tidligere fått 400 000 kroner i midler, og får nå en nesten firedobling av dette med 1,5 millioner kroner. World to the West skal foregå i samme univers som Teslagrad, og skal fortelles fra fire forskjellige perspektiv. Det loves utforsking av jungler, snødekte landskap og flere måter å forholde seg til verdenen på.

Norse Noir-trailer.

Norse Noir: Loke i eksil - Kapittel 1 fra Kreative Spill er nok et spill som har fått midler før, men som får litt mer nå. Med 400 000 nye kroner fra Norsk filminstitutt blir det lettere å fortsette utviklingen av Mac- og PC-spillet der vi følger guden Loke gjennom et klassisk pek-og-klikkeventyr. Prosjektet har for øvrig også fått midler fra Kickstarter tidligere.

Draugen-trailer. (Video: Red Thread Games)

Sist, men slettes ikke minst, er Draugen fra Red Thread Games. Det stemningsfulle førstepersonseventyret er neste prosjekt fra Oslo-studioet, når de en gang neste år blir ferdige med alle episodene i Drømmefall: Kapitler. Her trer du inn i rollen som en amerikansk naturfotograf, som plutselig befinner seg i en folketom landsbygd. Draugen får nå 850 000 kroner på toppen av millionen de fikk i fjor høst.

Vi slo av en prat med noen utviklere om NFI-støtten tidligere i år:
Tumbleweed greide ikke å lansere spillet sitt – selv med støtte »

Siste fra forsiden