Norsk hjernetrimmer tas inn i Sierra-varmen

– Veldig god følelse å få lov til å jobbe med et varemerke vi har vokst opp med.

På sensommeren i fjor annonserte Activision at de har gjenopplivet utgiverhuset Sierra, etter at det ble stengt i 2008. Selskapet har tidligere stått bak store utgivelser som blant annet King’s Quest-serien, Leisure Suit Larry-serien og Half-Life.

Nye Sierra vil ha fokus på indieutviklere med nye og spennende spillideer, i tillegg satser de på å lage nyversjoner av sine gamle klassikere. I fjor høst gav de oss Geometry Wars 3: Dimensions.

– Hjelp meg opp!

Forrige uke ble det klart at norskutviklede Shiftlings blir tatt inn i Sierra-varmen, og at hjernetrimmeren blir gitt ut til PlayStation 4, Xbox One og PC i løpet av våren.

Et sært romeventyr

– Shiftlings er den typen spill vi umiddelbart visste vi ville jobbe med etter å ha spilt det. Rock Pockets oppfinnsomme vri på hjernetrimplattformeren representerer Sierras fokus på å finne bra indietalent i utviklingssamfunnet. Vi gir dem tilgang til de verktøyene og plattformene de trenger for å dele deres unike kreasjoner med verdenen, uttaler Bob Loya, sjef for ekstern utvikling i Sierra, i en pressemelding.

Loya og representanter fra det norske studioet møttes for to år siden og han likte veldig godt konseptet og prototypen. Studioene har holdt kontakten, men det er ikke før inntil nylig at samarbeidet kom i stand.

– Det var utrolig gøy å få bekreftet at en gigant som Activision/Sierra likte vårt spill og vår visjon. Samtidig er det en veldig god følelse å få lov til å jobbe med Sierra, et varemerke som mange i teamet vårt har vokst opp med og har gode minner fra, sier Natascha Röosli, presseansvarlig i Rock Pocket Games til Gamer.no.

Natascha Röosli fra Rock Pocket Games.

Shiftlings er et plattformspill med gåteløsningelementer. Spillet er satt i en intergalaktisk virkelighetsserie, og man styrer to figurer, romvoktere, som er koblet sammen med en slange. Dette gjør det mulig å sende gass frem og tilbake mellom dem for å øke størrelsen og vekten. Samarbeid er nøkkelen her.

Spillet består av over 50 brett fordelt på fem forskjellige miljøer. Man kan enten spille dem alene eller sammen med en partner lokalt og over nett.

Rock Pocket Games står bak en rekke mobilutgivelser, og har blant annet laget spill for Senkveld, Blåfjell og Tines Mr. Melk. De har også utviklet Gametracer, et verktøy som gjør det mulig for hvem som helst å lage enkle plattformspill uten noe kjennskap til koding og animasjon. I 2013 mottok de støtte fra Norsk filminstitutt til utviklingen av nettopp Shiftlings.

Tidligere Funcom-utviklere jobber med nytt racingspill:
Men det er ikke du som skal være sjåføren »

Siste fra forsiden