League of Legends European Championship 2022 Summer Playoffs

Norsk League of Legends-spiller plukkes opp av topplag

Excel Esports ser til Norge for å forsterke stallen inn mot sluttspillet i den europeiske toppligaen.

«Nomi» hentes inn som innbytter av Excel Esports. Her avbildet under Telialigaens finale, høsten 2021.
Eivind von Døhlen/Good Game

Sluttspillet i den europeiske toppligaen, League of Legends European Championship (LEC) er bare en drøy uke unna, og de europeiske topplagene bruker all tid de har til trening, terping og forberedelser for å yte maksimalt. Seks lag kjemper nemlig om fire plasser i den største turneringen av de alle - verdensmesterskapet.

I den anledning har ett av topplagene sett til Norge for å forsterke innbytterbenken før sluttspillet. Nemlig Excel Esports, klubben med Mid Lane-spiller Erlend «nukeduck» Holm i spissen. Support-spiller Tore «Tore» Hoel Eilertsen har også spilt for laget tidligere, så Excel har tydeligvis tro på norske spillere ettersom de nå plukker opp Noman «Nomi» Ahmad.

LES OGSÅ: Nye talenter, nye lag og sultne veteraner - Norges største League of Legends-liga begynner snart

Til Gamer.no forteller Ahmad at det hele fremdeles oppleves som surrealistisk.

– Drømmen min har alltid vært å spille i LEC, og dette kvalifiserer nesten til å oppfylle drømmen for min del. Det er vanskelig å sette ord på følelsen jeg sitter med. Det er litt surrealistisk. Selv om det "bare" er en innbytterrolle, føles det helt sykt å si at man er en del av et LEC-lag.

– Det blir hyggelig å ha med «Nomi» til sluttspillet

DISSE SPILLER FOR EXCEL

Vis mer

se Finn «Finn» Wiestål (Top)
nl Mark «Markoon» van Woensel (Jungle)
no Erlend «nukeduck» Holm (Mid)
cz Patrik «Patrik» Jírů (ADC)
si Mihael «Mikyx» Mehle (Support)

no Noman «Nomi» Ahmad (Innbytter)

Noman «Nomi» Ahmad har spilt flere sesonger på Telialigaens øverste nivå, og han tok Riddle til topps i fjorårets høstsesong før han tok en pause fra den norske League of Legends-scenen. Ahmad har også erfaring fra tysk ligaspill og NLC-spill. Veien inn på Excels innbytterbenk gikk, ifølge ADC-spilleren, via lagets Mid Lane-spiller Erlend «nukeduck» Holm.

– Jeg og «nukeduck» kjenner hverandre fra før, både gjennom felles venner og Solo Queue. Nå som LEC-sluttspillet nærmer seg, og Excel hadde behov for en innbytter, ble jeg spurt av «nukeduck» om jeg hadde lyst. Det hele skjedde ganske fort, og jeg takket selvfølgelig ja med en gang, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: Sjokkovergang for Apeks - Signerer fransk legende

Holm kan fortelle Gamer.no at han ser fram til å ha med seg landsmannen til LEC-sluttspillet, selv om det ikke ligger an til at Ahmad får mye spilletid dersom ting går etter planen for laget.

– Jeg har ikke så mye annet å si enn at det kommer til å bli hyggelig å ha med «Nomi» til sluttspillet og eventuelt til VM. Planen er nok ikke at han skal ha så mye spilletid.

Forventer avansement

Excel endte den ordinære sesongen på en sjetteplass, og går inn i sluttspillet med laveste seeding. Første hinder på veien mot en plass i verdensmesterskapet er Fnatic, en motstander Excel slo i to av to kamper i sommerens seriespill. Ahmad har stor tro på avansement for Excel, og håper laget kan ta seg hele veien til verdensmesterskapet.

Les også
Nytt norsk topplag dannes med tre selskaper i ryggen
«Nomi» forventer avansement i første runde av LEC-sluttspillet.
Sindre Stien/Good Game

– Excel har gjort det veldig bra mot Fnatic i den ordinære sesongen og i treningskamper. Jeg forventer egentlig ikke at det skal være noe problem å slå de ut i første runde. Jeg håper jo virkelig at vi kommer oss til VM. Det hadde vært en helt vill opplevelse, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: Nytt norsk topplag dannes med tre selskaper i ryggen

Siste fra forsiden