Norske YouTubere samlet inn over en million kroner til Kreftforeningen

Prebz og Dennis spilte spill i 48 timer for en god sak.

Skjermbilde twitch.tv/prebzogdennis/

De norske YouTuberne Preben «Prebz» Fjell og Dennis Vareide holdt sin årlige innsamlingsaksjon for Kreftforeningen i helgen. Etter å ha samlet inn 300 000 kroner i fjor håpet gutta på et lignende resultat, men årets aksjon gikk over all forventning og det endelige beløpet ble på over en million – 1 070 278 kroner for å være nøyaktig:

– Målet vårt var 300 000, men vi håpet at vi skulle klare en halv million. Men over én million! Det er jo som en drøm. Tusen, tusen takk til alle som har donert penger og fulgt oss gjennom sendingen, sa Vareide i et intervju med VG.

Holdt på i 48 timer

Video om prosjektet. (Video: PrebzOgDennis, YouTube)

I løpet av den 48 timer lange livesendingen på Twitch underholdt gutta publikumet sitt med å spille spill og utføre diverse ablegøyer. På det meste hadde aksjonen over 8000 seere, noe Vareide mener er en rekord på Twitch i Norge.

For å holde koken gjennom de to døgnene fikk streamerne hjelp av blant annet Ruben Vareide – broren til Dennis – og Sondre Mogård. Hele gjengen fikk kjørt seg under sendingen, både i spillene de spilte og ved å ta imot utfordringer fra seerne.

Mistet faren

Prebz og Dennis Mot Kreft byr selvfølgelig på mye tull og tøys, men for guttegjengen er saken både seriøs og svært personlig. Brødrene Vareide mistet nemlig sin far til kreft for noen år siden, mens Fjell også har et familiemedlem som lider av sykdommen.

– Det har strømmet på med meldinger. Veldig mange forteller personlige historier om at de er rammet av kreft i familien. Vi er glad for at de deler. Men det har vært mye tull og tøys også, og det er også gøy, forteller Dennis Vareide til VG.

Pressesjef i Kreftforeningen, Erik Vigander, er veldig imponert over guttas innsats, og forteller til VG at han fulgte aksjonen gjennom hele helgen:

– Man ser at de nye kanalene som ungdommene benytter seg av har en enorm kraft når det gjelder å samle inn penger. Mange har i likhet med disse gutta en personlig erfaring med kreft. Over 31 000 får kreft i Norge hvert år, og det angår veldig mange. Ikke bare de som blir syke, men også mange rundt. Vi er ekstremt takknemlig overfor Preben og Dennis og kan love at hver eneste krone skal bli godt anvendt innen forskning og omsorg, sier Vigander.

Verdens kjedeligste dataspill samler inn rekordsummer.
Siden 2007 har Desert Bus for Hope fått inn 27 millioner kroner »

Siste fra forsiden