Verdens kjedeligste dataspill samler inn rekordsummer

Siden 2007 har Desert Bus for Hope samlet inn nesten 27 millioner kroner til veldedighet.

Absolute Entertainment

Desert Bus for Hope gjør verdens kjedeligste dataspill om til et innsamlingsaksjonsmaraton som stadig setter nye rekorder. Aksjonens niende utgave ble avsluttet på lørdag, der de fikk inn litt under 5,9 millioner kroner etter 159 timer med strømming på Twitch.tv.

Aksjonen har blitt arrangert hvert år siden 2007 av komikerne i Loading Ready Run fra British Columbia i Canada. I den tiden har de samlet inn i underkant av 27 millioner kroner til den veldedige organisasjonen Child's Play.

Child's Play har som mål å forbedre livene til barn som er innlagt på sykehus ved å gi dem leker og spill. Organisasjonen samarbeider med over 70 sykehus rundt omkring i verden.

Verdens kjedeligste dataspill

Slik ser det ut når Desert Bus for Hope foregår.

– For å forstå Desert Bus for Hope må du først forstå Desert Bus, forteller Loading Ready Run-grunnlegger Graham Stark i en introduksjonsvideo på desertbus.org.

Spillet blir sett på av mange som ett av verdens verste dataspill, skapt av Las Vegas-illusjonistene Penn og Teller for å vise at dataspill kunne handle om noe mer enn bare vold og fanteri.

I Desert Bus er du en bussjåfør som må kjøre en tom buss fra Tucson, Arizona, til Las Vegas, Nevada, en tur som tar åtte timer i sanntid. Når du kommer fram får du ett poeng, snur bussen og kjører tilbake. Spillet tar aldri slutt, og er du tålmodig nok kan du spille Desert Bus til evig tid. Bussen krenger også hele tiden til høyre, så du kan ikke teipe fast gasspedalen og la ting gå automatisk. Du må sitte ved kontrolleren hele tiden.

Under Desert Bus for Hope spiller Loading Ready Run-gjengen og deres venner Desert Bus så lenge pengegavene fra seere strømmer inn. Jo mer penger som doneres, jo lenger må de holde på. For å sikre dette blir det avholdt auksjoner, loddet ut premier og generelt gjort mye rart.

– Gjengen er her 24 timer om dagen i en hel uke for å underholde dere så mye vi kan. Vi synger, danser, går i rare hatter og utfører merkelige stunt. Donerer du penger for det er vi dine apekatter, sier Graham Stark i introduksjonsvideoen.

Fikk du ikke med deg årets Desert Bus for Hope kan du se høydepunktene fra årets innsamling på YouTube-kanalen deres.

I januar begynner Awesome Games Done Quick.
Her er våre favoritter fra fjorårets innsamlingsaksjon »

Siste fra forsiden