Folding@home - koronavirus

Nvidia ber PC-spillere om å bistå i kampen mot koronaviruset

Lån bort prosessorkapasitet for en god sak.

Illustrasjonbilde hentet fra PC Building Simulator.
The Irregular Corporation

Skjermkortprodusent Nvidia og nettstedet PC Master Race sendte nylig ut et rop om hjelp i sosiale medier. Partene har, i samarbeid med Folding@home, hevet seg på i kampen mot koronaviruset, og nå vil de ha med enda flere på laget.

Som det forklares på Reddit er målet at folk låner bort kapasitet fra grafikkort og prosessorer som de har i PC-en sin. Ved hjelp av programmet Folding@home kan disse nemlig bidra til å løse en rekke kompliserte beregninger, som potensielt kan bistå i kampen mot korona.

Det har seg slik at det å kalkulere ulike scenarier knyttet til viruset, eller potensielle vaksiner, krever mye arbeid. Ved å låne prosessorkraft fra hjem i hele verden kan forskere imidlertid utføre slike beregninger litt raskere og litt oftere, som igjen kan hjelpe oss å forstå mer om korona-pandemien.

Hvis du har en PC stående, gjerne en med litt krutt under panseret, kan du laste ned programmet og kjøre på. Det er verdt å påpeke at prosessen krever en del av maskinen din, men programmet kommer med en rekke innstillinger som lar deg regulere bruken eller sette alt på pause når det trengs.

Mens Folding@home ikke er nytt i seg selv, er det de korona-relaterte oppgavene som har kommet på plass i løpet av den siste uken. Disse oppgavene er nå satt som høyeste prioritet i programmet, slik at de blir gjort unna først.

Pokémon GO gjør det lettere å spille under korona-karantene.
Midlertidige endringer lar deg fange monstre hjemme i stua »

Siste fra forsiden