Betalte millionbeløp for virtuell eiendom

Ny rekord

Ny verdensrekord for kjøp av "luft".

MMO-spillet Entropia Universe skal visstnok ha 810 000 spillere fra 220 land og en av de to første romstasjonene nye spillere må gjennom heter Crystal Palace (nei, ikke på Selhurst Park).

Crystal Palace, en dyr romstasjon.

Nå har spilleren Buzz “Erik” Lightyear bladd opp 3,3 millioner PED ( det er rundt 1,9 millioner ekte norske kroner) for denne romstasjonen. Dermed er det satt ny rekord for pris på virtuell eiendom. Det skriver Edge Online.

Romstasjonen ble bygd i 2004, og ifølge den svenske utvikleren MindArk er "Erik" nå ansvarlig for driften til stedet. Samtidig kan han tjene penger på å sette en brukbar skatteprosent.

– Jeg hadde virkelig et stort håp om å vinne denne auksjonen. Jeg tror Crystal Palace blir fantastisk siden stasjonen ikke bare blir eid av en investor, men en veldig aktiv og gammel spiller som elsker Entropia Universe, skriver "Erik" på spillets forum.

Entropia Universe er en direkte fortsettelse av Project Entropia, og i 2006 opplyste MindArk om en omsetning inne i selve spillet på hele 2,1 milliarder norske kroner. Den tidligere verdensrekorden for virtuell eiendom var for en nattklubb i dette spillet, og var "bare" på rundt 600 000 kroner.

Siste fra forsiden