Ny tjukkas-DS

Enda en DS, denne gangen med større skjerm, slippes på markedet på nyåret.

De som nylig kjøpte DSI trodde kanskje de kunne smykke seg med å ha den nyeste og beste Nintendo-leken i en tid fremover. Så feil kan man altså ta, for Nintendo er allerede på trappene med en ny og bedre modell. Bedre i den forstand at den har større skjerm og at du må ha en enda større lomme enn før for å få den med deg.

Den mørkebrune varianten.

Nintendo DSI XL (eller DSI LL som tilsynelatende er det japanske navnet) får en 4,2-tommers skjerm (DSI har 3,25 tommer) og blir altså både større og tyngre enn lillebror DSI. Vekten lander på 314 gram, 100 gram tyngre enn DSI, og størrelsen er 161 x 91,4 x 21,1mm (DSI måler 137 x 74,9 x 18,9mm).

I en uttalelse fra tidligere uken i kommer det frem at Nintendo sikter seg inn på eldre som har problemer med å bruke den lille skjermen på de eksisterende modellene. Maskinen får også to ulike pekepenner, én større og mer håndterbar for hjemmebruk, og én som kan oppbevares i selve konsollen som tidligere. Også spillpakken som følger med er i tråd med målgruppen – to Brain Age-spill og en elektronisk ordbok.

Konsollen kommer i fargene "mørkebrun", "vinrød" og "naturlig hvit". DSI XL får også plass til et større batteri, som skal holde til 4-5 timers tung bruk mot DSI-ens 3-4 timer (13-17 mot 9-14 timer for lett bruk).

DSI XL skal komme i løpet av første kvartal 2010, og vil bli dyrere enn modellene som nå er på markedet.

(Kilde: CVG)

Siste fra forsiden