Nye bilder avslører hvordan Rockstars mystiske spionspill kunne ha sett ut

Agent skulle en gang lanseres i 2010.

Darren Charles Hatton

En bunke med bilder fra Rockstars tilsynelatende kansellerte spionspill, Agent, har dukket opp på nettsiden til Darren Charles Hatton, en av spillets artister.

Slik så Agent ut i 2009.
Darren Charles Hatton

Bildene er fra 2009 og 2010 og kan derfor selvfølgelig ikke tolkes som at Rockstar har gått i gang med utviklingen av spillet igjen, men de gir oss et inntrykk av hvor prosjektet var da utviklingen ble stanset.

I bildene kan vi se designet av en fjellandsby som Hatton skal ha vært ansvarlig for da han jobbet med spillet. Hvilken rolle denne landsbyen ville ha spilt i det endelige spillet er uvisst, og som Hatton skriver ble hele designteamet tatt av prosjektet for å fokusere på Grand Theft Auto V.

Kunne kommet i 2010

Agent i 2009.
Darren Charles Hatton

De første detaljene om Agent ble kunngjort i 2009, to år etter at Sony annonserte at Rockstar var i gang med et nytt spill. Agent skulle bli et snike- og actionspill satt til den kalde krigen på 1970-tallet, der spillere fikk bli med inn i en verden av spionasje, kontraspionasje og politiske attentater.

I september 2009 sa Rockstar at Agent kunne komme ut allerede i 2010, men så ble det stille rundt prosjektet. I løpet av de neste to årene bekreftet Rockstars morselskap, Take-Two, flere ganger at spillet fortsatt var underveis, uten at noen ny informasjon dukket opp.

Skjermbilder dukket opp

Agent i 2009.
Darren Charles Hatton

Det neste vi hørte fra utviklingen av Agent var i 2011 da Leigh Donoghue, tidligere designer for Rockstar, la ut noen skjermbilder fra spillet på CVen sin. Bildene var riktignok datostemplet i 2009, så de kunne på ingen måte bevise at spillet fortsatt var i utvikling.

Etter en ny periode med stillhet pustet Take-Two nytt liv inn i Agent da de fornyet spillets varemerke i 2013, og igjen i 2014. Kort tid etter dukket det riktognok opp nye rykter om at spillet var kansellert, og vi har ikke hørt noe siden den gang.

Alt håp er ikke ute for kansellert Star Wars-spill.
Lucasfilm utforsker måter å gjenopplive Star Wars 1313 »

Siste fra forsiden