Alt håp er ikke ute for Star Wars 1313

Lucasfilm utforsker måter å gjenopplive det kansellerte actioneventyret.

LucasArts

Et av de mest etterlengtede Star Wars-spillene i nyere tid, Star Wars 1313, er kanskje ikke så dødt som vi har trodd. Spillet ble tilsynelatende kansellert i 2013 – som følge av Disneys oppkjøp av LucasFilm og nedleggelsen av utviklerstudioet LucasArts – men ifølge LucasFilm-sjef Kathleen Kennedy er det fortsatt håp for prosjektet.

LucasFilm har ikke gitt opp Star Wars 1313.

I et intervju med nettstedet Slashfilm forklarte Kennedy at selskapet ofte diskuterer hva som kan gjøres med både Star Wars 1313 og andre skrinlagte prosjekter:

– Vår holdning er at vi ikke har lyst til å kvitte oss med noe. Det er gull verdt. Og det er noe vi bruker mye tid på å se på, utforske, diskutere og det kan godt tenkes at vi utvikler disse tingene videre. Vi har definitivt lyst til å gjøre det, sa Kennedy.

Utsagnet er på ingen måte en garanti på at vi noen gang vil få spillet slik det så ut for snart tre år siden. LucasFIlm kan endre på sjangeren, utseendet eller historien. De kan til og med droppe spillformatet og lage en film i stedet. Muligheten for at de bare lar det ligge er også stor, men det at de snakker om Star Wars 1313 igjen er spennende i seg selv.

Historien om Boba Fett

Spillscener fra Star Wars 1313. (Video: IGN)

Star Wars 1313 var et actioneventyr som skulle ta for seg bakgrunnshistorien til den beryktede dusørjegeren Boba Fett. Spillet ville ta oss med til planeten Coruscants farlige underverden, der vi kunne følge Fetts ferd mot å bli en fullverdig dusørjeger.

Etter nedleggelsen av LucasArts utelukket ikke Disney at spillet kunne bli plukket opp av et annet studio en gang i fremtiden, noe som fortsatt virker å være en mulighet. Dersom det skulle skje i nær fremtid vil prosjektet etter all sannsynlighet gå til EA, som har sikret seg rettighetene til å produsere Star Wars-spill og planlegger flere eventyr i George Lucas’ univers.

Etter kanselleringen avslørte LucasArts en rekke detaljer om spillet.
Slik kunne Star Wars 1313 ha blitt »

Siste fra forsiden