Nye detaljer om Gran Turismo 4

Sony har akkurat gitt ut nye detaljer om Gran Turismo 4, sammen med flere pene skjermbilder.

Gran Turismo 4 har som kjent rimelig lekker grafikk, og den nye "GT Photo Mode" vil fremheve dette. Her kan spillere reise rundt i verden med bilene sine, og ta fotografier av berømte steder. Av de stedene du får besøke nevnes Piazza San Marco, Shibuya, Tsumago og Sagano. Når du har tatt et bilde kan du lagre det på minnekortet og kopiere det til venner eller skrive det ut via en USB-printer.

I tillegg til simulatormoduset kommer Gran Turismo 4 med et forbedret arkademodus hvor spillere kan kjempe mot hverandre eller PS2-kontrollerte biler på en rekke utvalgte baner. Nye biler og baner vil bli gjort tilgjengelig i arkademodus etter som spilleren låser dem opp i karrieremodus. Spillet kommer også med mulighet for flerspiller over nettet for opp til seks spillere. Denne funksjonen vil inneholde mulighet for "chatting" og for at spillere kan danne spillersamfunn hvor de kan diskutere relevante emner og liknende.

Selv om den analoge kontrolleren fortsatt vil fungere fint kommer den ideelle måten å spille Gran Turismo 4 på til å være ved hjelp av det Gran Turismo-merkede GT Force Wheel (også kjent som Logitech Driving Force Pro, som vi har omtale av her på Gamer.no), som blir utviklet av Logitech. Dette rattet kommer med girskift, 900-graders styre-rotasjon og "force feedback".

Gran Turismo 4 vil bli demonstrert i spillbar form på årets E3. Besøkende får prøvekjøre 100 av spillets 500 biler på åtte av spillets cirka 100 baner. De åtte tilgjengelige banene er: New York City, Fuji Speedway, Tsukuba Circuit, Grand Canyon, Citta di Aria, Costa di Amalfi, Hong Kong og Nurburgring Nordschleife.

I følge Sony vil Gran Turismo 4 slippes i på det verdensomspennende markedet i november i år. Forhåpentligvis er det endelige produktet verd de utallige forsinkelsene.

Her er noen helt nye skjermbilder:

Siste fra forsiden