Nye hint om Half-Life 3

En glipp kan ha avslørt at Valve har to team som jobber med Half-Life 3.

Half-Life 3 er et nærmest mytisk spill. Half-Life-serien er en av verdens største underholdningsmerkevarer, og det finnes vel knapt noen på kloden som tror at Valve ikke ønsker å fortsette serien. Men samtidig er den amerikanske utvikleren notorisk for å ta seg god tid, og selv om avslutningen på Half-Life 2: Episode Two gjorde det temmelig klart at historien skulle fortsette har de aldri bekreftet at de faktisk jobber med et nytt Half-Life-spill.

Resultatet er selvsagt at internett gløder opp med diskusjoner og spekulasjoner hver gang Valve sier eller gjør noe som kan hinte om spillets eksistens. Selv forrige ukes SteamOS-annonseringer resulterte i at folk trodde de kom til å annonsere Half-Life 3 selv om de aldri kom med en eneste indikasjon på at det var planen.

Varemerke og Half-Life 3-team

Nå har vi fått to slike hint. Først ble det klart at et spansk advokatfirma har lagt inn en merkevaresøknad om navnet Half-Life 3 på patentkontoret til EU. I utgangspunktet ser dette ut som et klart tegn på at spillet er på vei, men det er faktisk svært vanlig at selskaper registrerer merkevarer de ikke har noen umiddelbare planer om å bruke, bare for å sikre dem.

Oppdatering: Dette varemerket har nå blitt fjernet fra databasen. Hva grunnen er vet vi ikke, men det kan ha vært et forsøk på lureri fra noen utenfor Valve.

Det andre hintet er imidlertid hakket mer interessant. Valve har nemlig et internt verktøy som heter User Picker, som er et prosjektstyringsverktøy der man legger inn hvem som jobber på hvilke prosjekter hos utvikleren. Det er selvsagt ikke meningen at dette skal være offentlig, men takket være det som ser ut til å ha vært en sikkerhetsglipp kunne plutselig alle komme seg inn der.

I databasen fant de to interessante grupper: En Half-Life 3-gruppe med 46 navn, og en Half-Life 3 Core-gruppe med ti navn. Sikkerhetshullet har nå blitt lukket, men du finner skjermbilder på for eksempel nettstedet Gematsu.

Vi skal være forsiktige med å tolke for mye ut av denne informasjonen, og om disse gruppene virkelig jobber med Half-Life 3 er det verd å påpeke at de er ganske små, sammenlignet med utviklerteamene til andre AAA-spill. Vi vet at Valve har mange jern i ilden for tiden, så om spillet eksisterer er det kanskje ikke i full produksjon enda.

Les også: Slik så Dishonored-utviklerens Half-Life 2-episode ut
Les også: Spillerne krever informasjon fra Valve

Siste fra forsiden