Nye livstegn fra Mount & Blade 2

Taleworlds gir oss skjermbilder fra den etterlengtede oppfølgeren.

På fredag var det nøyaktig ett år siden Taleworlds annonserte oppfølgeren til det middelalderske åpen verden-spillet Mount & Blade. I året som har fulgt har de stort sett vært helt tause om prosjektet sitt, men nå har endelig stillheten blitt brutt.

I en kortfattet oppdatering på seriens nettsted har de nemlig lagt ut en rekke bilder fra det kommende spillet, og de viser i stor grad akkurat det Mount & Blade-spillere forventer. Vi får se miljøer inspirert av både middelalderens Europa og Arabia, og med unntak av at byene ser større og mer detaljerte ut denne gangen virker spillet svært trofast mot sin forgjenger.

Arabisk-inspirerte miljøer.

Handlingen foregår i de siste årene til et gammelt imperium, som en gang var svært mektig men nå sliter på flere fronter. Tidligere vasallstater har erklært seg uavhengige, krigerske stammer sprer kaos på landsbygda, og som om ikke det var nok har keiseren dødd uten arvinger. Tre fraksjoner kjemper nå om makten, og selv om imperiets innbyggere neppe liker den nye situasjonen passer den utmerket for lykkejegere som deg.

Som i originalspillene får du muligheten til å lede din egen hær på slagmarken mens du kjemper side om side med soldatene dine, og alt tyder på at spillets populære kampsystem vender tilbake. Hester spiller selvsagt en viktig rolle, og det samme gjør friheten til å velge din egen skjebne. Vil du prøve å forene imperiet, eller er du bare ute etter å tjene deg rik?

Jeg ville vært litt nervøs om jeg var en av de vaktene.

Banebrytende serie

Mount & Blade var med å introdusere en forretningsmodell som i dag er vanlig på PC-markedet. Utviklerne, et tyrkisk ektepar, la ut en svært uferdig utgave av spillet sitt for salg til en billig penge, og alle som kjøpte det var med å støtte den videre utviklingen. Det ble en suksess, og resulterte i et godt spill. Senere fulgte blant annet Minecraft i Mount & Blades fotspor, og vi vet jo alle hvordan det gikk.

Det forrige Mount & Blade-spillet fra originalutviklerne i Taleworlds var Warband, som kom i 2010. Året etter kom With Fire and Sword, som ble utviklet av et annet studio og droppet seriens fantasiverden til fordel for Øst-Europa.

Vi har lagt inn noen av de nye bildene under artikkelen. Resten finner du i spilldatabasen vår.

Les også: Mount & Blade med sjørøvere?

Byene virker større enn før.
Hest er fortsatt best.

Siste fra forsiden