– Nye Rock Band-spill kommer til Xbox One og PlayStation 4

Er det på tide å dra frem plastinstrumenteene igjen?

Harmonix

Ifølge Bloomberg kommer det Rock Band-spill til Xbox One og PlayStation 4. Dette forteller en ikke navngitt kilde som byrået har snakket med. Det skal være serieskaper Harmonix som står for det nye musikkspillinnslaget.

Er vi her igjen?

I så fall kan vi stå ovenfor en slags renessanse hva angår musikkspillserien – den har nemlig ligget urørt siden nedlastbare Rock Band Blitz kom til PlayStation 3 og Xbox 360 i 2012.

Det store spørsmålet er om Harmonix kommer til å kreve at spillerne kjøper nye plastinstrumenter for å ta del i moroa. Mange har nok kastet varene på dynga, mens en stor del nok fremdeles har stuet trommene og gitarene ned i kjelleren.

Fra konge til knekt

Faktisk har verken Rock Band eller hovedkonkurrent Guitar Hero fra Activision hatt mye på hjertet de siste årene. Etter å ha fylt husstander verden over med plastgitarer, trommer og mikrofoner på slutten av 2000-tallet, dabbet det hele plutselig av.

Det har faktisk vært Ubisoft som har ledet an musikkspillsjangeren de siste årene med Rocksmith – et spill der spilleren bruker en skikkelig seksstrengs gitar for å harve over kjente og kjære licks og riff. Dette har dog ikke blitt i nærheten liek populært som Rock Band og Guitar Hero var da de to var kongen på haugen.

Sjangerens utvikling kan vi også se i avtrykket etter Harmonix. I 2006 ble selskapet kjøpt opp av Viacom og MTV for 175 millioner dollar, mens de ble solgt til investorfirmaet Columbus Nova igjen etter at bølgetoppen roet seg i 2010.

Det siste Harmonix gjorde var faktisk et Disney-spill til Xbox One.
Vi hadde en del invendinger mot Fantasia: Music Evolved »

Siste fra forsiden