Nye salgshøyder for Nintendo DS

Nintendos håndholdte spillemaskin har nå nådd den magiske grensen på 100 millioner solgte enheter.

Om du er en av dem som lider av kroniske fingerblemmer fra lange og intense økter med den lille bærbare konsollen, så er du langt fra alene. Nylig kunne Nintendo rapportere at eksemplar nummer 100 millioner nå er levert, noe som plasserer DS'en høyt oppe på listen over de mest solgte spillemaskinene noensinne.

I toppsjiktet

Nintendo DS, som ble sluppet i 2004, ligger nå på fjerde plass og hakk i hæl med Sonys første Playstation, som kan skilte med et salgstall på 102,5 millioner. Andreplassen innehas av GameBoy/GameBoy Color med litt under 119 millioner, og den mestselgende konsollen i spillhistorien er Playstation 2 med imponerende 140 millioner solgte enheter siden 2000.

Nintendo gjør det også meget bra med sin Wii-konsoll, som siden lanseringen i 2006 allerede har solgt 45 millioner, over dobbelt så mange som den langt mindre suksessfulle forgjengeren GameCube.

Suksessfulle spill

Nintendo kunngjorde også at hele 83 DS-spill nå har solgt i over én million eksemplarer, hvorav syv titler har solgt over 10 millioner på verdensbasis. Disse titlene er: Nintendogs, New Super Mario Bros., Brain Age, Pokemon Diamond/Pearl, Mario Kart DS, Brain Age 2 og Animal Crossing: Wild World.

(Kilder: GameSpot, Wikipedia)

Siste fra forsiden