Nytt King's Quest neste år

Sierra gjenoppstår med flere prosjekter i ermet.

De fleste spillentusiaster som startet karrieren sin på den tiden da pikslene fremdeles var veldimensjonerte husker helt sikkert Sierra, studioet bak de populære eventyrseriene Leisure Suit Larry, Space Quest, Police Quest og ikke minst King's Quest.

Det nå Activision Blizzard-eide studioet har ikke gitt så mye lyd fra seg på en stund, særlig ikke etter at navnet ble absorbert av moderselskapet i 2008. For litt siden ble Sierra-fansen imidlertid begunstiget med et glimt av håp etter at studioets nettside ble gjenåpnet.

Nettsiden byr på påskriften «Gamescom 2014» og en oppfrisket Sierra-logo, men utover det er den rimelig tom for informasjon. Spekulasjonene begynte derfor å svirre, men i en fersk pressemelding kan Activision nå bekrefte hvilke planer de har for det gjenoppståtte Sierra-navnet.

Et nytt Geometry Wars-spill skal også lanseres under Sierra-navnet.

Nytt King's Quest underveis

Som mange kanskje ventet, eller i alle fall håpet på, er et splitter nytt King's Quest-spill nå under utvikling med sikte på en lansering neste år. Ifølge Activision skal spillet bli en «nytolkning» av den klassiske serien, som skal appellere både til nye og gamle fans.

Spillet skal altså lanseres under Sierra-navnet, men det er studioet The Odd Gentlemen som utvikler tittelen. The Odd Gentlemen har blant annet stått bak the kritikerroste plattformspillet The Misadventures of P.B. Winterbottom og har også et humoristisk grøsserspill ved navn Wayward Manor på gang.

Activision beskriver ellers det nye King's Quest-spillet som et sjarmerende eventyr med en unik visuell stil, engasjerende gåter og interaktiv historiefortelling med massevis av humor.

Er også i gang med nytt Geometry Wars-spill

King's Quest-spillet blir imidlertid ikke den første tittelen som skal slippes med Sierra-merket. Allerede i år, rundt juletider, kommer det nemlig et nytt spill i Geometry Wars-serien.

Geometry Wars 3: Dimensions skal utvikles av britiske Lucid Games og byr for første gang, som navnet antyder, på en tredje spilldimensjon. I tillegg får det også en flerspillerfunksjon med både samarbeids- og konkurransemoduser.

Det nye Sierra-navnet skal imidlertid ikke bare brukes til å gjenopplive eldre spillserier. Ifølge Activision er planen derimot at Sierra skal fokusere på indiespill generelt, noe som også vil inkludere helt nye merkevarer fremover.

Selskapet skal i så måte allerede være i dialog med en rekke uavhengige spillutviklere, så flere avsløringer kommer nok ganske snart.

Andre Sierra-spill er også i ferd med å gjenopplives:
Klassikeren Gold Rush! kommer snart i ny versjon med oppgradert grafikk »

Siste fra forsiden