Nytt Microsoft-angrep på Japan

Kanonene lades

Tilhengere av japanske rollespill kan glede seg; Microsoft gjør et nytt forsøk på å kapre Japan.

Det er ingen hemmelighet at den amerikanske programvare-giganten har hatt store problemer med å få innpass på det japanske spillmarkedet. De har kjøpt, utviklet og tilpasset seg, men fremdeles kommer det svært labre salgstall ut av annerledes-landet fjernt i øst.

Skjermbilde fra Infinite Undiscovery.

Etter at verken Blue Dragon eller Lost Odyssey klarte å gi Xbox 360 noe stort innhugg i markedet, rasler nok en gang Microsoft med samuraisverdene sine. I disse dager arrangerer de et stort pressearrangement i Tokyo, hvor storutviklerne Namco Bandai og Square Enix får muligheten til å vise hva de har i gjære for konsollen.

I tillegg til nyheten om at Microsoft bringer Fable 2 og Mass Effect til Japan i løpet av året, var det i følge Kotaku de fire japanske rollespillene Infinite Undiscovery, Star Ocean: The Last Hope, The Last Remnant og Tales of Vesperia som fikk oppmerksomheten.

Infinite Undiscovery kommer fra den renommerte Final Fantasy-utvikleren Square Enix og handler om at den livsgivende månen har blitt «fanget» av en ond orden som ønsker å utnytte den til sine egne formål. Dette fører til at planter visner, folk blir syke og ondskap brer seg i verden. Din rolle er å få en slutt på alt dette. Infinite Undiscovery kommer eksklusivt til Xbox 360, og er å finne her 5. september i år.

Star Ocean: The Last Hope kommer også fra Square Enix og tar for seg et post-apokalyptisk scenario etter at menneskene i 2064 ødela jorden i en krig som brukte masseødeleggelsesvåpen. Den gjenlevende menneskeheten må finne en ny plass å bo, og leter etter denne i verdensrommet. Det nye Star Ocean-spillet er ventet til Xbox 360 en gang i 2009.

Slåssescene fra The Last Remnant.

Det siste spillet Square Enix viste frem var The Last Remnant. Spillet er utviklet med Unreal Engine 3 og settes i en verden hvor magiske artifakter, kalt «remnants», har vært årsaken til krig i mange år. Som så ofte før starter du som en vanlig gutt som blir sugd inn i et verdensomspennende eventyr for å få stoppet krigene en gang for alle. Spillet kommer også til Playstation 3, men det er ventet at Xbox 360-versjonen slippes først. Utgivelse er ventet samtidig i hele verden, en gang til vinteren.

Namco Bandai viste frem sitt nyeste spill i Tales-serien, Tales of Vesperia. Handlingen foregår i en magisk verden hvor folk er svært avhengig av en gammel teknologi som kalles Blastia. En organisasjon med skumle hensikter planlegger å kapre teknologien og bruke den til å styre verden, og din jobb er å stoppe dem. Tales of Vesperia kommer eksklusivt til Xbox 360, og skal etter sigende slippes i Europa en gang i løpet av 2009.

Det gjenstår å se om denne offensiven får noen resultater for Microsoft, eller om de fremdeles blir stående fast i den japanske hengemyra. Uansett, japanofile Xbox 360-eiere kan glede seg så lenge Microsoft prøver, da det formelig regner nye rollespill på oss fremover.

Siste fra forsiden