Nytt Oddworld-spill på vei?

Bransjeveteran med fremtidsplaner

Maxis-grunnleger Jeff Braun skal samarbeide med Oddworld Inhabitants om et nytt prosjekt.

Jeff Braun er en erfaren mann i spillbransjen, og er mest kjent for å ha grunnlagt Maxis på 80-tallet sammen med Will Wright. Nå har han annonsert at han er involvert i et nytt spillprosjekt, denne gangen sammen med Oddworld-utvikler Oddworld Inhabitants.

Nettsidene til avisen The Cord Weekly rapporterer at Braun kom med kunngjøringen under et foredrag om forretinger og teknologi. Han ville ikke si noe om hva slags spill det var, ei heller om det dreier seg om ett nytt Oddworld-spill.

Det han faktisk sa om spillet var at det kommer til å bruke et nytt animasjonssystem. Målet er et spill med grafikk på høyde med en dataanimert film, og Braun mener teknologien nesten har kommet langt nok til at både film og spill kan bruke de samme modellene og animasjonene.

Braun skrøt av Oddworld Inhabitants, og sa de var en svært talentfull gjeng. Det han ikke sa noe om er hvordan selskapet skal utvikle et nytt spill, siden de stengte sitt utviklerstudio i 2005. Oddworld Inhabitants selv har foreløpig ikke kommet med noen kommentar til saken.

Spillet skal utvikles etter Brauns egen langsiktige forretningsmodell, og han antar det vil ta flere år før det endelige produktet kan lanseres. Han hintet også om at det kanskje kommer til å bli episodebasert.

Siste fra forsiden