Nytt om Grand Theft Auto IV

I Grand Theft Auto IV får vi mer realisme, mer frihet og større konsekvenser av det vi gjør. Dessuten får vi flerspillermuligheter.

Månedens nummer av det amerikanske bladet GameInformer har dukket opp, og der har man funnet en ti-siders sniktitt på Grand Theft Auto IV. Med tanke på hvor etterlengtet dette spillet er, burde det ikke komme som noen overraskelse at informasjonen har spredd seg som ild i tørt gras, og vi har selvsagt snoket rundt på nettet for å videreformidle de viktigste opplysningene til dere.

Spillets hovedperson, Niko Belic

Det begynner med hovedpersonen, Niko Belic. Han er fra Øst-Europa, og har blitt fristet til Liberty City av fetteren, Roman. Fetteren har gitt inntrykk av at han lever det gode liv, med fete biler, slanke damer og svømmebasseng i hvert rom, men sannheten er en ganske annen. Roman har nemlig store problemer, og han trenger hjelp.

Det hele foregår i en by som er mye mer realistisk enn noe vi tidligere har sett i denne serien. Liberty City er selvsagt basert på New York, og de aller fleste landemerkene fra det store eplet har funnet veien til Rockstars fantasiversjon. Libertys bydeler er også tungt inspirert av bydelene i New York; Queens har blitt Dukes, Bronx har blitt Bohan, Brooklyn har blitt Broker og Manhattan har blitt Algonquin.

I tillegg til å være autentisk bygd opp, er Liberty City et livlig og dynamisk sted, takket være forbedret kunstig intelligens (som sikrer at folk gjør mer enn å bare labbe rundt i gatene) og Rockstars nye spillmotor. Rockstar forsøker å fange følelsen av at Liberty City er verdens hovedstad, med et flerkulturelt samfunn og alle de typene man forventer å finne i virkelighetens versjon av byen.

Byen blir mer levende

Mer frihet enn før

Grand Theft Auto IV vil i følge Rockstar gi spillerne større frihet og flere valg enn forgjengerne, og i tillegg ser det ut til at handlingene dine i spillet vil få større konsekvenser. Du vil også få større frihet til å selv velge hvordan du vil bruke tiden din, og en av mulighetene du får er å ringe opp andre figurer, og høre om de vil være med ut.

San Andreas var et gigantisk spill, og mens noen trodde Grand Theft Auto IV ville bli enda større (i forhold til ren landmasse) er ikke dette tilfelle. Her foregår handlingen kun i Liberty City, og et av resultatene av spillets økte fokus på et mindre område er at du ikke lenger får mulighet til å bruke fly.

Artikkelen forteller også at Grand Theft Auto IV får flerspillermuligheter, men dette er ikke noe Rockstar ønsker å gå i detalj om på dette tidspunktet. Vi kan ikke se frem til en massiv flerspillerdel, men noe som er "interessant, morsomt og progressivt", og som passer godt med resten av spillet.

Grand Theft Auto IV kommer i salg i oktober, til Xbox 360 og PlayStation 3. En video fra spillet har allerede kommet ut.

Siste fra forsiden