Isles of Adalar

Nytt rollespill vekker minner om klassiske Morrowind

Isles of Adalar slippes på PC til neste år.

Det vesle indie-studioet Peakway Software består bare av tre utviklere, men de har likevel høye ambisjoner. De har i flere år jobbet med et åpen verden-rollespill som heter Isles of Adalar, og nå har de gitt ut en trailer fra det kommende spillet. Den kan du se over.

Morrowind-vibber i traileren

Som traileren viser, er det snakk om et spill som kan spilles både med første- og tredjepersons synsvinkel, og mange rollespillveteraner vil nok ganske kjapt legge merke til at stilen og stemningen vekker minner om klassiske The Elder Scrolls III: Morrowind.

Grafikken bærer preg av at dette er en indie-produksjon.
Peakway Software

Men utviklerne har flere andre spennende planer for spillet. Blant annet får det støtte for samarbeidspill for opp til fire spillere, og i likhet med indie-rollespillet Outward fra tidligere i år, ser det ut til at man kan spille via delt skjerm.

Isles of Adalar skal også ha et kraftig fokus på brukerskapt innhold, der spillerne ikke bare får full anledning til å modifisere det eksisterende spillet, men også kan lage alt fra nye spillobjekter til fullstendige kampanjer satt til helt nye miljøer.

Tiden vil vise om Isles of Adalar møter forventningene. Spillet skal ifølge utviklerne slippes i juli neste år, så det er fortsatt en god stund til det dukker opp. Det kommer kun til PC, og skal etter planen lanseres på Steam (med støtte for Steam Workshop).

Rollespillinteresserte med sansen for klassiske Elder Scrolls-spill har forøvrig også et annet prosjekt å se frem til, nemlig et helt nytt spill laget av en gjeng veteraner fra utviklingen av The Elder Scrolls: Arena og The Elder Scrolls II: Daggerfall.

Siste fra forsiden