Nytt Street Fighter V-brett trukket fra markedet

Det viste seg at musikken inneholdt «utilsiktede, religiøse referanser».

Capcom

Nylig lanserte Capcom en nedlastbar utvidelse for Street Fighter V, som inneholder det kjente Thailand-brettet fra Street Fighter 2. Dette er M. Bisons hjemmebane, og slåssingen foregår i et buddhistisk tempel.

Men kort etter at utvidelsen ble lansert, ble den trukket igjen. Grunnen viste seg å være bakgrunnsmusikken.

– Vi har blitt gjort oppmerksom på at deler av bakgrunnsmusikken brukt i det nedlastbare Thailand Temple Hideout-brettet, som ble gitt ut 25. april 2017, inneholder utilsiktede, religiøse referanser, sier Capcom i en offisiell uttalelse gjengitt av britiske Eurogamer.

Videre forklarer de at de umiddelbart har avsluttet distribusjonen av ekspansjonen, og i en oppdatering har de erstattet bakgrunnsmusikken med en eksisterende låt fra spillet. De beklager også overfor alle som følte seg fornærmet over innholdet i låten.

Islamsk bønn

Det problematiske innholdet viser seg å være digitalisert lyd av en islamsk bønn. Blant annet kan vi lett høre «Allah, Allah» gjentas i bakgrunnen. Dette på tross av at slåssingen faktisk foregår i et buddhistisk tempel.

Interessant nok virker det ifølge spillnettstedet Kotaku som Capcom har brukt det samme opptaket som Nintendo i sin tid brukte for et av musikksporene i Ocarina of Time. I Nintendos tilfelle ble bønnen fjernet fra lydsporet i senere utgivelser.

Dermed kan det virke som det problematiske opptaket befinner seg i en kommersiell lydsamling, kanskje med et generisk navn som «religiøs sang».

Du kan høre den opprinnelige Thailand-låten her:

Og i denne videoen kan du høre musikken fra Ocarina of Time:

Siste fra forsiden