Mass Effect

Nyversjoner av de tre første Mass Effect-spillene er trolig på vei

Det tyder nye opplysninger på.

Skjermbilde fra Mass Effect 3.
EA

I mai i år meldte Gamer.no om rykter om at de tre første Mass Effect-spillene skal komme i oppussede versjoner. Nå har opplysningene fått vesentlig mer vann på mølla. Det rapporterer nettstedet Gematsu.

Nylig dukket tittelen «Mass Effect Legendary Edition» nemlig opp hos det sørkoreanske byrået for klassifisering av spill – en tittel som utvilsomt høres ut som en samlepakke.

Selv om dette ikke er å regne som entydig bevis på at en restaurert Mass Effect-trilogi er på vei, er det i det minste en meget sterk indikasjon.

Underbygger rykter

Skjermbilde fra Mass Effect 3.
EA

Opplysningene underbygger informasjonen som dukket opp tidligere i år. I omtalen av kvartalsresultatene sine i vår opplyste EA at de skal kunngjøre en «EA HD-tittel» i løpet av de kommende månedene, som i seg selv var ganske vagt.

Nettstedet VentureBeat kom imidlertid på banen og hevdet å vite med sikkerhet at denne HD-tittelen i realiteten er en oppusset versjon av den opprinnelige Mass Effect-trilogien – en opplysning journalisten senere fremhevet i en egen Twitter-melding. Journalisten bak saken, Jeff Grubb, regnes som en troverdig kilde i industrien.

Grubb antydet i artikkelen sin at trilogien skal lanseres på samtlige plattformer med unntak av Nintendo Switch – i alle fall i denne omgang. Om ryktene stemmer vil EA eller BioWare trolig dele mer informasjon ganske snart.

Som Gamer.no meldte tidligere la BioWare ut en kryptisk Mass Effect-melding på Twitter i januar i år. Meldingen inneholdt en video som viser oss deler av åpningssekvensen fra det første Mass Effect-spillet, og sparket igang rykter om et helt nytt Mass Effect-spill.

Det først Mass Effect-spillet kom ut i november i 2007, og Mass Effect 2 og Mass Effect 3 ble utgitt i henholdsvis 2010 og 2012. Både det første, andre og tredje spillet fikk 9 av 10 poeng av våre anmeldere.

Les også: Små glimt av Dragon Age 4 ble vist frem i ny video – se den her »

Siste fra forsiden