Oculus gir bort en gratis Oculus Rift til Kickstarter-backere

Alle som sikret seg utviklingsvarianten får en egen «Kickstarter Edition».

Oculus

Onsdag 6. januar klokken 17:00 norsk tid åpner Oculus slusene for forhåndsbestilling av VR-brillene Oculus Rift – vel å merke uten at vi har fått noen konkret informasjon om pris eller lanseringsdato.

Oculus Rift er like rundt hjørnet. (Bilde: Oculus)

Men dersom du var en av dem som hadde klokkertro på brillene i 2012, da Oculus lanserte en Kickstarter-kampanje for å finansiere videre utvikling, slipper du å tømme portemoneen og å stå i kø. Du får nemlig en gratis Kickstarter-utgave av brillene gratis.

– Som et takk for at dere støttet oss får alle som gav nok penger til å få tilsendt en utviklerutave en gratis Kickstarter Edition Oculus Rift! Og som alle andre som forhåndsbestiller Rift får du spillene Lucky's Tale og Eve: Valkyrie, står det på Kickstarter-siden.

Oculus Home-grensesnittet. (Bilde: Oculus).

Det gjelder altså alle som punget ut minst 275 dollar i 2012 – om lag 7000 personer. Oculus sender ut et skjema til alle innen 1. februar. Dersom man bor i et av de 20 landene brillene skal lanseres i, går det smertefritt. For de som er i bor i andre områder presenteres det noen alternativ i skjemaet. Vi vet ikke hva disse alternativene er.

Kontrollergrensesnittet Oculus Touch er for øvrig utsatt til fjerde kvartal i 2016, etter at planen opprinnelig var å slippe det på markedet til sommeren.

Spekulasjoner om pris

At Oculus ikke har valgt å gå ut med pris eller lanseringsdag ennå er selvfølgelig skuffende.

Vi har dog hørt noen antagelser: produktsjefen Nate Mitchells fortalte tidligere at forbrukerversjonen kommer til å koste «minst» 300 dollar, altså rundt 3250 kroner med norsk moms. Vi har også hørt en et prisanslag på opp mot 400 dollar, ifølge PC Gamer. Det vil i så fall tilsvare rundt 4250 kroner med norsk moms.

Usikker på om PC-en din holder mål?
Så kraftig bør maskinen din være for å takle Oculus Rift »

Siste fra forsiden