OL-sjef ut mot spill

Ut og tren!

Jacques Rogge vil gjerne at ungdommen slår av spillmaskinene.

Ifølge nettsidene til The Times sliter OL med å vekke interesse hos ungdommen. Den typiske atleten i konkurransen er i midten av tjueårene, men gjennomsnittseeren nærmer seg femti år, og OL-komiteens gjennomsnittsalder er rundt seksti.

Samtidig er man bekymret over overvekt og inaktivitet hos mange unge mennesker. OL-sjef Jacques Rogge er som lege skremt over all stillesittingen og ønsker å snu denne usunne trenden.

Med Wii Sport har Nintendo fått unge og gamle opp av sofaen.

En av grunnene til frafallet hos de unge er ifølge Rogge fremgangen visuelle medier har hatt:

– Ungene tiltrekkes av visuelle og interaktive former for kommunikasjon. Det blir ikke lett for sport å motvirke disse mediene. Ikke det at sport ikke er morsomt, for det er det, men det krever offervilje og disiplin.

Rogge mener sporten kan by på noe TV-spill aldri kan gi:

– Sport lar deg lykkes med noe. Du oppnår ikke noe i et TV-spill. Du får ikke ekte suksess.

OL-organisasjonen jobber med å gjøre idrett mer appellerende for ungdommen, og har blant annet bedt unge atleter å spre det glade budskap på nettet. Rogge har også jobbet med å gjøre arrangementet mer tilgjengelig ved å innføre OL for ungdom. Første gang dette skal arrangeres er i 2010.

Rogge vet de må få friskt blod inn blant både utøveren og organisasjonen for å hindre forgubbingen. Han er klar til å fire på kleskoden:

– Vi må ansette flere unge mennesker. Hvis de har rosa hår og posebusker, så er det greit.

Siste fra forsiden