Activision i DJ-strid

Ondt blod i musikkspillbransjen

Spillgiganten saksøkes for å ha stukket kjepper i hjulene til en rival.

I fjor annonserte spillutgiver Genius Products musikkspillet Scratch: The Ultimate DJ. Det utvikles av 7 Studios, og instrumentprodusent Numark står for platespilleren som skal selges sammen med spillet. Omtrent samtidig begynte ryktene å svire om at Activision jobbet med et tilsvarende spill, DJ Hero, men det har foreløpig ikke kommet noen offisiell bekreftelse på dette.

Nå hevder Genius Products og Numark at Activision bedriver sabotasje av Scratch-prosjektet til fordel for deres eget DJ-spill. Activision skal nemlig ha kjøpt opp utvikler 7 Studios, og selv om de er kontraktfestet til å fullføre utviklingen av Scratch skal det ha oppstått problemer mellom de tidligere samarbeidspartnerne.

Ifølge Gamasutra påstår Genius Products at spillgiganten føler seg truet av Scratch fordi det sannsynligvis er lengre i utviklingsfasen og slippes tidligere enn DJ Hero. Activision skal først ha forsøkt å kjøpe rettighetene til Scratch fra Genius Products, men da tilbudet ikke ble godtatt kjøpte de opp 7 Studios istedet. Activision skal også ha truet med å gå til rettssak mot Genius Products fordi Scratch visstnok skal være for likt eksisterende musikkspill.

Da 7 Studios ble kjøpt opp var de i forhandlinger med Genius Products om et revidert tidsskjema og budsjett for utviklingen av Scratch, men etter oppkjøpet skal kravene fra 7 Studios ha blitt urimelige.

Siden Genius Products eier rettighetene til spillet avbrøt de samarbeidet med 7 Studios. De krevde samtidig å få utlevert den uferdige programvaren slik at de selv kunne avslutte prosjektet, men 7 Studios skal visstnok ha nektet å gi fra seg spillet. De skal også ha beholdt ni spesialutviklede platespillere fra Numark.

Genius Products og Numark saksøker derfor Activision og 7 Studios for å ha sabotert utviklingen av Scratch. Mer konkret anklages de for blant annet kontraktbrudd og for å ha misbruke informasjon fra forhandlingsprosessen.

Diskutér artikkelen i forumet

Siste fra forsiden