Reglene i Telenorligaen våren 2018

Oppdaterte regler i Telenorligaen våren 2018

Her er de viktigste endringene i den kommende sesongen.

Fabian Fjeldvik

DETTE ER TELENORLIGAEN:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone, Overwatch og Rocket League med 150 000 kroner i rene pengepremier våren 2018.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de ti beste i landet. Etter ni serierunder avsluttes det hele med et sluttspill mellom de fire beste.

Alt du bør vite om Telenorligaen »

Det er ikke mange endringer som har vært nødvendig å gjennomføre for vårsesongen 2018, men de er likevel viktige å få med seg. Spesielt gjelder dette regler som gir noen ekstra forpliktelser til spillerne i de øverste divisjonene.

Fullstendig regelverk finnes her »

Her er de viktigste endringene våren 2018:

Vi stiller noen ekstra krav til spillernavn. Først og fremst er det viktig at det er mulig å lese og forstå spillernavnene – og de skal være de samme gjennom hele sesongen. Dette skal bidra til at det er lettere for kommentatorer og publikum å følge en spiller gjennom en hel sesong. Detaljene finner dere i Kamp- og konkurransereglementets § 2-1.

På samme måte forventer vi at lag i førstedivisjon skal ha en skikkelig logo og kunne skaffe anstendige bilder av spillerne hvis pressen eller arrangøren har behov for dette. Vi har også spesifisert hva som forventes av et lagnavn. Disse kravene til lagene er presisert i § 2-6 Presentasjon av klubb og lag.

Kun én konto per person

Det har aldri vært tillatt med flere kontoer på Gamer.no, men dette har ikke vært informert om regelverket. Det har stått i vilkårene når man lager ny konto. Derfor har vi skrevet det inn i både § 7-1 om deltakelse i norgesmesterskap og § 8-1 om deltakelse i turneringer.

Nå som alle har blitt gjort ekstra oppmerksom på at dette ikke er tillatt, ville vi satt veldig pris på at de som opererer med to eller flere kontoer gjør oss oppmerksom på dette.

Og mens vi er inne på kontoene deres, er det kanskje greit å nevne at vi har ryddet litt i basen og fjernet en del uakseptable spillernavn i det siste. Dette er ikke en regelendring, for det har alltid vært dekket av § 2-1 punkt 3, men vi benytter anledningen til å gjøre oppmerksom på at dersom man bestemmer seg for å teste grensene for hva som er innafor eller ikke, så forbeholder Gamer.no seg retten til å endre navnet ditt til noe flaut.

Følg med på kampsiden i timene før kampstart

Slik legger du inn lagoppstillingen på kampsidene.

Hvis et lag ønsker å bli enige med motstander om flytting av kamp, må det varsles om senest tre timer før opprinnelig kampstart. Dermed får vi færre tilfeller der et helt lag sitter klare og så får beskjed om at kampen ønskes utsatt. Endringen er lagt inn i § 10-2 om omberammelse av kamper. Alle slike forespørsler skal skje via kampsiden, slik at admins kan følge utviklingen.

Vi minner om at lag i 1. divisjon ikke har anledning til å flytte kamper på denne måten.

Les også
Astralis dominerte og vant FaceIt Major London

Det betyr at det kan være lurt å sjekke innom kampsiden tre timer før kampstart, noe som er ganske praktisk siden man uansett skal legge inn lagoppstillingen til selve kampen. Minimum fullt lag og maks to innbyttere skal inn på den enkelte kampsiden for å informere motstander om hvem som dukker opp. Det er selvfølgelig lov å legge inn lagoppstilling god tid i forveien.

Den kjente og kjære 24-timersregelen gjelder fortsatt og styrer hvem som er en del av laget og klubben.

Den samme paragrafen, altså § 11-1, presiserer at vi ønsker at vetoprosesser foregår på kampsidene. Vi jobber med å få inn innebygd funksjonalitet i flere spill, men der det ikke er på plass skal dere bruke kommentarfeltet.

Mindre endringer

Vi har omstrukturert §2-4 om overganger, rett og slett for å gjøre den lettere å lese og forstå. I tillegg har vi tettet et hull som gjorde at overgangsvinduet var åpent under tiebreaks, opprykkskamper og kvalifiseringskamper. Dette er spesifisert i punkt 4.

Hele kapittel 3 om arena, drakter og utstyr er omstrukturert for lesbarheten og så er det lagt inn en helt ny § 3-2 som presiserer at spillerne selv er ansvarlig for at eget utstyr fungerer i online-kamper. Dette representerer ikke en endring av dagens praksis.

Siste serierunde skal spilles senest tre dager etter originalt tidspunkt. Dette er fordi vi er nødt til å komme i gang med kvalifiseringskamper, opprykkskamper og tiebreakers. Selvfølgelig er det lov å bli enige om et tidligere tidspunkt.

Fullstendig regelverk finnes her »

Siste fra forsiden