Oppfølger til Desert Strike?

I følge det engelske nettstedet Computer and Video Games, jobber Electronic Arts med en ny oppfølger til klassikeren Desert Strike.

Desert Strike var et helikopterspill sett skrått ovenfra som ble en knallsuksess på Mega Drive, SNES og Amiga. Spillet huskes som et heftig actionspill med et overraskende intelligent gameplay, og det fikk etter hvert to etterfølgere. Jungle Strike inneholdt det samme gameplayet, men med noen nye muligheter, og Urban Strike tok steget over i 3D. Etter dette ble franchisen tilsynelatende glemt, og Electronic Arts konsentrerte seg om andre ting.

Det første Desert Strike-spillet kom ut ikke veldig lenge etter at Golfkrigen ble avsluttet, og den fiktive fienden i spillet var tydelig inspirert av Saddam Hussein sitt Irak. Fienden hadde SCUD-raketter og satte fyr på oljekilder, og det hele minnet svært mye om den virkelige Irak-konflikten. Nå som Golfkrigen har fått en oppfølger er det kanskje ikke så rart hvis det også lages oppfølger til Desert Strike.

Spillet, som skal være under utvikling hos EA Northwest, ser i følge ryktene ut til å bli en slags blanding av Battlefield 1942 og Grand Theft Auto, der du kontrollerer en infanterist strandet i en fiendtlig region. For å komme deg ut av dette uføret må du blant annet "låne" ulike kjøretøy (og vi antar at naturligvis at disse inkluderer et helikopter).

Electronic Arts forholder seg som vanlig tause om slike rykter, men etter at Catwoman-ryktene viste seg å være sanne virker også ryktene om en Desert Strike-etterfølger ganske troverdige. Computer and Video Games tipper at spillet vil komme til PS2 og Xbox, noe som heller ikke virker usannsynlig, men en PC-versjon vil ikke komme som noen stor overraskelse.

Vi kommer tilbake med mer informasjon når den kommer.

Siste fra forsiden