Opplev Warcraft-byen Stormwind fra ryggen til en griff

Denne VR-demoen lar deg se byen med egne øyne.

Legendary, skjermbilde

Selv om Warcraft-filmen fremdeles er om lag ett år unna debuten i kinosalene, har markedsføringskampanjen begynt allerede. Legendary Pictures har fått spesialeffektstudioet Industrial Light & Magic til å lage en interaktiv trailer som lar deg utforske byen Stormwind i virtuell virkelighet fra ryggen til en griff.

Med VR-brillene Google Cardboard – som er et billig brillesett du bygger selv ut av et papp- og linse-hus du kjøper på nettet – kan du ta i bruk iPhone- eller Android-telefonen din til å oppleve demonstrasjonen ved å laste ned en app kalt Legendary VR.

Vil du ha en VR-løs smakebit finnes det også en YouTube-variant. Også her kan du snu kameraet rundt, men her gjør du det med musepekeren isteden. Det kan du prøve nederst i artikkelen.

Flere demonstrasjoner

Det er en stund til Warcraft-filmen er ute ennå.
Legendary Pictures

Demonstrasjonen er kalt The Skies of Azeroth, og plasserer deg noen hundre meter over den store byen. Fra ryggen til griffen kan du se hele byen strekke seg ut foran deg, mens beistet sakte men sikkert beveger seg fra den ene siden av byens grenser til den andre.

I appen har du også to andre VR-demoer som skal promotere kommende eller eksisterende filmer – en som plasserer deg i cockpiten til en Jaeger-robot fra Pacific Rim, og en som lar deg utforske et skremmende hus fra Beware Crimson Peak.

Promotering av filmer er ett potensielt område for VR-briller i fremtiden, men det er ført og fremst mulighetene for engasjerende spillopplevelser vi har fokusert på her i Gamer.no. Kanskje ikke så rart, når spillgigantene Sony, med sine Project Morpheus-briller, og Valve, med sin HTC Vive er blant de største aktørene som planlegger slipp om ikke så alt for lenge.

Oculus har også ferdigstilt planene sine.
Slik blir den endelige utgaven av Oculus Rift »

Prov demonstrasjonen uten VR her. (Video: Legendary)

Siste fra forsiden