Valkyria Chronicles II i 2010

Opprør og skoleliv

Oppfølgeren til det vakre taktikkspillet er på vei til vesten.

I sommer kunngjorde Sega at kritikerroste Valkyria Chronicles får en oppfølger på PSP. Trass de dårlige salgstallene til forgjengeren meldes det nå at Valkyria Chronicles II kommer til vesten neste år.

Ikke like pent som på PS3

Valkyria Chronicles II begynner to år etter Gallias seier over Imperiet i det første spillet. En gruppe opprøre som kaller seg Gallias Revolusjonære Armé forsøker å begå statskupp, og dermed kastes landet ut i borgerkrig. Som leder for en skvadron ferske soldater må du bekjempe opprørerne og ta tilbake kongeriket.

Som forgjengeren kjører spillet på Segas CANVAS-motor, dog i noe redusert utgave grunnet maskinvarens begrensinger. Også BliTZ-systemet er tilbake. Dette blander taktikk og action på en unik måte, og høstet mye ros hos spillpressen. Du ser kampene ovenfra på et kart, men ved å velge individuelle soldater får du direkte kontroll over dem og kan kjempe i sanntid.

Det blir også nye elementer som ikke var med i det første spillet. Skvadronen din er såpass fersk at soldatene ennå ikke er ute av militærakademiet, så i tillegg til å nedkjempe opprørere på slagmarken må de også fullføre skolegangen. Foreløpig er det uklart i hvilken grad dette kommer til å påvirke soldatenes utvikling og evner på slagmarken.

Valkyria Chronicles II lanseres i USA en gang i løpet av neste sommer, og det er foreløpig ikke kunngjort når spillet kommer til Europa.

Siste fra forsiden