Oppsigelser hos Epic Mickey-utvikler

Selv Mikke Mus er utrygg når det skal kuttes kostnader.

Forrige uke la Disney Interactive Studios ned Turok- og Tron-utvikler Propaganda Games, og 70 ansatte sto dermed på bar bakke.

Disney er imidlertid ikke ferdig med sine kutt. Nå er det ifølge GameSpot flere som får unngjelde. Så mange som halvparten av de 700 i gigantselskapets spilldivisjon kan ha fått fyken.

Epic Mickey til Wii.

Dette skal også gjelde Junction Point Studios, som sto bak Epic Mickey til Wii. Disney selv vil ikke kommentere oppsigelsene, men i en twittermelding fra naboutvikler Bryan Cash hos Schell Games i Texas står det følgende:

– Kondolerer med de som fikk sparken hos Junction Point.

Epic Mickey var ironisk nok en salgssuksess i USA, med 1,3 millioner solgte spill den første måneden. Disney er likevel desperate etter å kutte kostnader. Spilldivisjonen i selskapet tapte 65 millioner dollar i forrige kvartal, og 55 millioner dollar kvartalet før der igjen.

Det var mye bra med Epic Mickey, men flere av kritikerne var nådeløse mot det de kalte et håpløst kamera og andre feil. Vår anmelder hadde akkurat de samme ankepunktene.

– Totalt sett har spelets negative sider loppa det for mykje av gleda. Mine siste timar i Mikke si verd har vore meir prega av tvang enn av glede, og det er ikkje eit godt teikn, skrev vår anmelder, Øystein Furevik, i sin 5/10-anmeldelse.

PS. Sjekk vår Spillkalender for slippdatoer. Her får du full oversikt over når dine favorittspill kommer!

Siste fra forsiden